Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most melyik a gyorsabb Bugatti...

Most melyik a gyorsabb Bugatti Veyron 16.4 Super Sport vagy a SSC ultimate aero? És 3000 CV mennyi km/h?

Figyelt kérdés
2011. júl. 18. 17:07
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Jelenleg a sorozatgyártású(nak mondható) autók sebességi világrekordját a Veyron Super Sport tartja. Az SSC Ultimate Aero nem döntötte meg ezt a mért értéket és lehet, hogy nem is fogja, mert ha igazak a sajtóhírek, az SSC egy új típuson dolgozik.

A 3000 CV pedig fogalmam sincs, micsoda, de valószínűleg nem sebességérték. Hol találkoztál vele, milyen környezetben? Abból talán meg lehetne mondani...

2011. júl. 18. 17:22
 2/27 A kérdező kommentje:
3000 Lóeró akkor xd , és mivan ha a Veyron egy fekvőrendőrel találkozik? megált az élet xD
2011. júl. 18. 17:33
 3/27 anonim válasza:

Az,hogy 3000lóerős az autó az nem komponálható a végsébességével...

Ugyanis a súlya,a legellenállás,a nyomaték,a motor maximális fordulata és ilyen dolgok határozzák meg inkább.

(Ott vannak az Alkohol meghajtású Dragsterek azok is 500-600-al mennek maximum bár rövid távon.)

De a lőerőből a végsebesség nem meghatározható!

2011. júl. 18. 17:53
 4/27 anonim ***** válasza:
A teljesítményt - ahogy előttem is mondták - nem lehet "átszámítani" végsebességre. Ha így lenne, akkor az életben nem előznéd meg a 100 lóerős kisautóddal a 420 lóerős nyergesvontatót.
2011. júl. 18. 18:21
 5/27 A kérdező kommentje:
azért kérdeztem hogy hány km/h a 3000lóerő mert a Bugatti motor össz. ilyen sok lóerő, csak a kocsikban is azért 1200 lóerős a SS Bugatti. Mert tesztnél is 3000Lóerőnél az épület majdnem felrobbant, a motor azmeg felisrobbant.
2011. júl. 19. 12:30
 6/27 anonim ***** válasza:
Neked van egyáltalán fogalmad arról, mit írsz? Milyen motor 3000 lóerős? Milyen épület bírja ki a 3000 lóerőt és milyen motor robban fel? Kicsit értelmetlen, amit összezagyváltál...
2011. júl. 19. 13:40
 7/27 A kérdező kommentje:
Amikor a Bugatti Veyron gépjárműt motorját készítették, akkor aza motor több mint 1000 lóerős volt, 3000 lóerős volt, csak hogy a motor már 3000lóerőt elérte, de nem bírta, így felrobbant.Nade ha meglehetne csinálni hogy 3000lóerőnél a motor ne robbanjon fel, akkor hány km/h mehetne vajon a bugatti?( 404=1000Lóerő,3x404=1212km/h? vagy mi? xD )
2011. júl. 22. 11:42
 8/27 anonim ***** válasza:

De jól tájékozott valaki... Én ezt a városi legendát nem hallottam. Valami forrás esetleg, hogy tanuljunk?

Viszont súgok valamit: ki lehet abból hozni 3000 lóerőt, ha akarod. Turbós a motor, csak az egekig kell emelni a turbónyomást. Eléri - és ahogy mondtad, fel is robban. Azt az 1000-1200 lóerőt, amit szériában tud az autó, képes tartósan is produkálni, nem száll el túl hamar. Na, mondjuk nem egy 1.6-os szívódízel 2-es Golf az élettartamát tekintve, de elviselhető futásteljesítményt tud az erőforrás.

Szóval amint írtam is: el lehet érni az általad emlegetett teljesítményt. Csak hogy mekkora lesz a végsebesség, senki nem tudja. Viszont nem annyira egyszerű a dolog, mint hinnéd. Ha lineáris lenne az összefüggés a teljesítmény és a végsebesség között, akkor a 100 lóerős családi autók 40-nel mennének. Oszt' közbe' nem.

Nagy sebesség esetén a menetellenállás szinte kizárólag a légellenállásból adódik, az meg a sebességgel nem lineáris kapcsolatban áll. Ha jól emlékszem, nagyjából négyzetes az összefüggés, de most nem jut eszembe. Szóval 3000 lóerővel nem lenne meg az 1200 km/h, én olyan 500-ra tippelnék.

Feltéve, hogy van gumiabroncs, ami kibírja (a jelenlegieket is pár perc alatt széttépi teljes sebességen), létezik olyan futómű, ami az úton tartja az autót, olyan az aerodinamika, hogy termel elég leszorítóerőt... Na de ha több a leszorítóerő, nagyobb a légellenállás, kisebb a végsebesség. Illetve jó lenne olyan erőátvitel, ami a nagyobb teljesítményt is elbírja.

2011. júl. 22. 12:37
 9/27 A kérdező kommentje:
a sebessége igaz az autó súlyátol is függ,és a légellenálásbol
2011. júl. 23. 13:02
 10/27 A kérdező kommentje:
meg a gumik stb.
2011. júl. 23. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!