Mit kell csinálni, ha felforr a hűtővíz?
Figyelt kérdés
2011. júl. 14. 11:17
1/13 anonim válasza:
félreállni és megvárni míg lehűl szerintem .... utánna meg szerelőhöz vinni mert nem normális ha felforr egy auto..
2/13 anonim válasza:
A futest is maxra kapcsolhatod... Az is huti.
3/13 anonim válasza:
Hali,ha az autó víze felforr, amugy is megáll a kocsi. Szoval nem tudsz tovább menni. Célszerű a hűtő tartájt (miután egy kicsit lehűlt) ellenőrizni van e benne elegendő viz. Ha nincs potold! Ha a megengedett jelig van, nagy a valoszinűsége, hogy hengerfejes, azért fort fel. Szerelőhőz kell vinni, aki kicseréli a hengerfej tőmitést. Remélem segitettem.
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, sokat segítettetek!
2011. júl. 14. 11:41
5/13 anonim válasza:
A fel forrt vízet nem tudod maxra kapcsolni mivel zuhog, nem tud hideg levegőt fújni.
6/13 anonim válasza:
Anettka652 nem hűtés az hanem fűtés :) egyébként a fűtés tényleg segít valamennyit.
7/13 anonim válasza:
Anettka,te maradj a főzésnél szerintem..XDDD
8/13 anonim válasza:
Az én trabantom annó nem állt meg hiába forrt a vize :D
Félre kell húzódni, fűtést maxra kapcsolni és járatni a motort amíg le nem hűl annyira hogy a tartály fedelét le tudd venni. Aztán pótold a vizet és irány egy szerelő! :)
9/13 anonim válasza:
Félreállsz, a motort hagyod alapjáraton ketyegni - nem állítod le, mert akkor megáll a vízpumpa, nem kering a folyadék, elvetemedik a hengerfej. Szóval alapjáraton, terhelés nélkül ketyegteted a motort, teljes fokozatra kapcsolod a fűtést és vársz. Ettől pár perc alatt biztonságos mértékre csökken a vízhőmérséklet. Ha ez megvan, leállíthatod a motort, majd mikor már nem vészesen forró a motor, ellenőrzöd, hogy mennyi hűtőfolyadékod maradt. Ami kisüvített a hűtősapka vagy a kiegyenlítőtartály sapkája alatt, pótolni kell, mert különben újra fel fog forrni.
10/13 anonim válasza:
Én maradok a főzésnél de te meg ne írj baromságot...apukám autó szerelő, vele írtam a választ.
Jah és te meg maradj az olvasás tanulásánál, mivel a kérdésre kell válaszólni és nem engem le kommentálni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!