Mi legyen az autóval munkanélküliség esetén?
Én a valós igények és a lehetős eshetőségek oldaláról fognám meg a dolgot.
Milyen messze laksz a tömegközlekedéstől, mennyire alternatíva?
Ha közel van a tömegközl. (továbbiakban: BKV) akkor érdemes meggondolni eladni a kocsit. A kocsi folyamatosan veszít az értékéből akár mennek vele, akár nem. Az állás nem használ a kocsinak, és bár hülyén hangzik, úgy hogy áll, úgyis pénzbe kerül (pl. 1-2 évet állt autóban is illik olajat cserélni).
Ha sok ideig nem találtál munkát és várhatóan nem is nagyon fogsz, és jó a BKV, akkor én eladnám. Egyrészt az eladás révén pénzhez jutsz, másrészt a kocsi többet nem kerül pénzbe. Ha kell, BKV-val jársz. Ha esetleg idő közben munkát kapnál, akkor lehet járni BKV-val (elvileg a bkv-t a munkáltató bizonyos esetekben téríti is).
Ha a BKV messze van, akkor marad az ideiglenes kivonatás.
Én még egyet megpróbálnék: ismerősnek, közeli szomszédnak, valakinek eladni üzemeltetőivel úgy, hogy megmondani neki, hogy mi a helyzet, és bevállaltan olyan módon, hogy bármikor ha munkát kapsz, szeretnéd visszakérni. Ha ezt tisztázzátok, akkor a "vevőnek" business, mert mondjuk a fenntartási költségért cserébe használhatja a kocsidat. Neked business mert nulla kiadás, viszont bármikor visszaszerezheted, ha úgy alakul. Persze ehhez kell találni egy olyan "vevőt" aki ebbe így bele is megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!