Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet az, hogy álló...

Hogy lehet az, hogy álló helyzetben kapar a 2 hátsó kerék?

Figyelt kérdés
a halálos iramban filmekben volt ez...hogy állt az autó, de a 2 hátsó kerék kapart, mint állat...úgy tudtam a kézi a 2 hátsót fogja. köszönöm a választ
2011. júl. 6. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Igen, azt fogja. De nem is mondta senki, hogy a filmen is behúzták, azt meg főleg nem, hogy szériaautókkal vették fel a jeleneteket.

Enyhe fékezés esetén (mármint a fékpedált taposva, a kézifék szabadságon van) könnyen megeshet, hogy az első fékek szépen meg tudják tartani az autót, a hátsók erejét pedig legyőzi a motor nyomatéka és megpörgeti a kerekeket. Az orrmotoros autókon használat fékerőelosztás ezt megengedi. De lehet, hogy belefért a film költségvetésébe, hogy első kerekekre ható hidraulikus kézifékeket építsenek be. Tudod, a látvány kedvéért bármit...

Egyébként pedig - biztos mondták már - nem kell mindent elhinni, amit a filmekben látsz. Az álló helyzetben történő gumifüstöltetés nagyon látványos dolog, de "csak úgy" nem jön össze, igényel némi előkészületet. A valóságban vagy átalakított, első kerékre ható kézifékkel, vagy óvatos fékezéssel hozzák össze - ritkán alkalmazzák azt is, hogy valami folyadékot juttatnak az aszfaltra és a tócsában pörgetik a kereket (gyorsulási verseny előtt éghető folyadékot használnak, hogy melegedjen a gumi). Ha sehogyan nem rögzíted az első tengelyt, nehéz megoldani, mert az a hülye hátsó kerék még pörgés közben is átvisz némi erőt az útra.

2011. júl. 6. 21:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Ismerősömnél volt egy 124 E500 ami ki sem ment az udvarból de pár kilométer bele került ...

Egy 140-es 600-as Merci is tudja ezt simán kikapcsolt kipörgésgátlóval - fékezés nélkül ...

Nekem is van olyan olyan autóm aminél álló helyzetben felválthatsz akár 3-ba is miközben lefüstöl a gumi.

Csupán lóerő kérdése az egész.

300 paci felett ez "normális".

:p

2011. júl. 6. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Végy egy 210Lovas E30-ast és 3. fokozatban is simán állóhelyben elkaparod a kaucsuk készítményt!!! :D ;)

ez való igaz hogy lóerők kérdése!

2011. júl. 6. 23:05
 4/9 anonim ***** válasza:
...És közben egy helyben marad...Nem marad állva.Gondolom nem fizikából érettségiztetek.Meeert a mozigépészeknél ez követelmény.
2011. júl. 6. 23:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Mielőtt hurrogni kezdenétek,ajánlom a youtube oldalt,ahol láthattok dragsterekről videókat.Ezek 1500-2000 LE-s autók,de valamiért olyan hülyén viselkednek,hogy forog a kerék,az autó meg megy.
2011. júl. 6. 23:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Gumi kérdés.
2011. júl. 7. 00:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Az enyem is megcsinalja, ha kikapcsolom a kiporgesgatlot, gumira locsolt folyadek nelkul. Az segit ha por vagy homok van az uton.

Esos idoben viszont kimondottan eletveszelyesen kiporognek. Lampanal elindulasnal (vizes uton) nagyi stilusban mehetek csak, mert amellett h kiporog a ket hatso, meg el is kezdi riszalni a segget, amit a melettem levo savban allok kulon 'elveznek' :)

2011. júl. 7. 08:53
 8/9 A kérdező kommentje:
utolsó: vmi régi tipusú autód lehet, hátsókerék meghajtással:) eltaláltam? am köszönöm a válaszokat:)
2011. júl. 7. 18:52
 9/9 anonim ***** válasza:

eltaláltam? Nem.

2010 Dodge Challenger-em van (es ne szoljatok le mert nem nagyzasbol irtam, hanem mert kerdeztek)

A "kikapcsolhato kiporgesgatlo"-bol sejthetted volna, hogy nem regi ;)

2011. aug. 2. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!