Hogy lehet az, hogy álló helyzetben kapar a 2 hátsó kerék?
Igen, azt fogja. De nem is mondta senki, hogy a filmen is behúzták, azt meg főleg nem, hogy szériaautókkal vették fel a jeleneteket.
Enyhe fékezés esetén (mármint a fékpedált taposva, a kézifék szabadságon van) könnyen megeshet, hogy az első fékek szépen meg tudják tartani az autót, a hátsók erejét pedig legyőzi a motor nyomatéka és megpörgeti a kerekeket. Az orrmotoros autókon használat fékerőelosztás ezt megengedi. De lehet, hogy belefért a film költségvetésébe, hogy első kerekekre ható hidraulikus kézifékeket építsenek be. Tudod, a látvány kedvéért bármit...
Egyébként pedig - biztos mondták már - nem kell mindent elhinni, amit a filmekben látsz. Az álló helyzetben történő gumifüstöltetés nagyon látványos dolog, de "csak úgy" nem jön össze, igényel némi előkészületet. A valóságban vagy átalakított, első kerékre ható kézifékkel, vagy óvatos fékezéssel hozzák össze - ritkán alkalmazzák azt is, hogy valami folyadékot juttatnak az aszfaltra és a tócsában pörgetik a kereket (gyorsulási verseny előtt éghető folyadékot használnak, hogy melegedjen a gumi). Ha sehogyan nem rögzíted az első tengelyt, nehéz megoldani, mert az a hülye hátsó kerék még pörgés közben is átvisz némi erőt az útra.
Ismerősömnél volt egy 124 E500 ami ki sem ment az udvarból de pár kilométer bele került ...
Egy 140-es 600-as Merci is tudja ezt simán kikapcsolt kipörgésgátlóval - fékezés nélkül ...
Nekem is van olyan olyan autóm aminél álló helyzetben felválthatsz akár 3-ba is miközben lefüstöl a gumi.
Csupán lóerő kérdése az egész.
300 paci felett ez "normális".
:p
Végy egy 210Lovas E30-ast és 3. fokozatban is simán állóhelyben elkaparod a kaucsuk készítményt!!! :D ;)
ez való igaz hogy lóerők kérdése!
Az enyem is megcsinalja, ha kikapcsolom a kiporgesgatlot, gumira locsolt folyadek nelkul. Az segit ha por vagy homok van az uton.
Esos idoben viszont kimondottan eletveszelyesen kiporognek. Lampanal elindulasnal (vizes uton) nagyi stilusban mehetek csak, mert amellett h kiporog a ket hatso, meg el is kezdi riszalni a segget, amit a melettem levo savban allok kulon 'elveznek' :)
eltaláltam? Nem.
2010 Dodge Challenger-em van (es ne szoljatok le mert nem nagyzasbol irtam, hanem mert kerdeztek)
A "kikapcsolhato kiporgesgatlo"-bol sejthetted volna, hogy nem regi ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!