Autópályán miért gyorsítanak mindig amikor az ember előzni kezdi őket?
Jó néhányszor megyek autópályán (M1,M5,M7), de ilyenre nálam nem volt példa.
Általában 140-160 megyek szóval sokat előzők, de belső sávban, azaz hagyom hogy az előttem levő félre álljon.
Talán az lehet nálad, hogy türelmetlen vagy és jobbról előzöl és ez idegesít fel egyeseket.
Magyarország,Én így szeretlek...
Ha sávot szeretnék váltani,kiteszem az indexet,
majd a mellettem lévő elkezd azon "dolgozni",hogy minnél kissebb követési távolságot tartson,nehogy véletlenül
bekerüljek elé...
Am ugyenez a helyzet előzésnél is.
Nagyon sokan Trabantból,skodából ültek át komolyabb autóba,és most "élvezik az életet":S
"...Ha sávot szeretnék váltani,kiteszem az indexet, ..."
Igen ám, de ez most autópálya és a legtöbb helyen az két sávos hazánkban.
A külsőt többnyire teherautók és kamionok foglalják el, tehát ha viszonylagos (130km/h vs 180km/h) lassúságom ellenére a belső sávban megyek annak oka van.
Nyilván ha a gyorsabb van a belsőben és az előzött a külsőben akkor nem áll fent ez a probléma.
Tehát a kérdésből kiderül, hogy a kérdező az a agresszív fajta aki nem bír várni 10 másodpercet hanem becikázik (szabálytalanul) jobbról is csak hogy tudja nyomni kiló hatvan-nyolcvannal fékezés nélkül.
Van akinek ez irritáló és nem tudom elítélni érte.
Az utolsó nagyon okos kommentelőnek elárulom hogy külföldön élek ahol rendszerint 4 sávos autópályák vannak,a legkülsőben mennek a lassúak mondjuk a teherautók,beljebb a gyorsabbak és így tovább,a legbelső viszon üres,mert azt csak előzésre használjuk.A kérdésem arra irányult hogy miért van hogy mondjuk megyek 120-szal a megfelelő sávban és beérek egy autóst aki megy mondjuk 110-zel és ezért én elkezdem előzni hogy a tempóm megmaradjon és látom hogy a majom meg elkezdi nyomni neki mert érdekes hogy a végén 140-nel tudok bemenni elé.Akkor hogy is van ez?Megy a majom 110zel valaki jön 120szal és mégis 140-nel lehet megelőzni.
Szerintem utolsó te is ilyen mazsola vagy aki 110zel megy és a 120szal jövőre azt mondja hogy milyen agresszív barom és majd te megmutatod neki,nem igaz?Ez amúgy ilyen tipikus szuzukisteszkós mentalitás :)
Remélem nem bántottalak meg ezzel,nem állt szándékomban.
Akkor a nagyon okos kérdezőnek üzenem, hogy:
1, Nem írta, hogy külföld.
Ez egy magyar oldal, ez az alapértelmezés ha nem írod külön!
Minden országban más a mentalitás és ku_rvamód nem mindegy, hogy Görögországban vagy németeknél szoktál menni.
Magyaroknál nem tapasztalok ilyet.
2, Korábban írtam hogy 140-160 között megyek a pályán.
Jó rendben,ebben igazat adok hogy nem írtam hogy külföld :)
Itt amúgy sokkal inkább van közlekedéskultúra mint otthon,itt az embert beengedik minden könyörgés és pitizés nélkül és nem kell öt percenként vészvillogózni hogy köszi meg bocsi meg elnézést.. de a pályán akkor is ezt látom szinte mindig hogy izmoznak.
Voltam otthon is,de otthon semmi közlekedési morál nincsen.Mindenki megy keresztbe-kasul padlógázzal,versenyeznek,füstölő autók,hangos kipufogók,agresszív vezetők....Emlékszem az M7-en volt hogy mentem a belsőbe 130-cal,mellettem a külsőben egy autó szintén,és KÖZÖTTÜNK kb 160-nal bejött egy harmadik...hát ez a no comment kategória.
De azért nem szólom le az otthoniakat hiszen én is odatartozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!