Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem működik a kuplung a...

Nem működik a kuplung a simsonban! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
már annyi helyen megkérdeztem de senki sem segített még sportmotoron se
2011. júl. 3. 12:14
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
igeeen
2011. júl. 3. 13:47
 22/35 anonim ***** válasza:
Vegyél egy babettát,azzal sosem lesz ilyen gondod!:)
2011. júl. 3. 13:49
 23/35 A kérdező kommentje:
tudod ki vesz babettát!
2011. júl. 3. 13:54
 24/35 anonim ***** válasza:

Na, ha ez történik, akkor a kapcsolatot nem szakítja meg.

Vagy a kiemelő mechanizmusban van a galiba, vagy - ahogy már írták - összedagadtak a kuplunglamelláid.

Szerintem az utóbbi valószínűbb, velem is előfordult amikor szegény 51-est egy évre magárahagytam.

Írta már egy kolléga ezt:

[link]

Rád az a rész vonatkozik, hogy "Ha nem emel ki a tengelykapcsoló".

Most itt nehéz lenne leírni részletesen a dolgot, de nem egy bonyolult művelet.

Egyéb kérdés?

2011. júl. 3. 14:01
 25/35 A kérdező kommentje:
Kell meglepetésre számítanom? Például leszedem a deklit és ölembe ömlik fél liter motorolaj?
2011. júl. 3. 14:12
 26/35 anonim ***** válasza:
Ez már nem is meglepetés, hiszen tudod.
2011. júl. 3. 14:17
 27/35 anonim ***** válasza:

Az nem meglepetés, az természetes, ha rendesen fel van töltve az ellenőrző csavarig.. :P

De ha csak állítani próbálod, akkor nem kell levenni a deknit, csak az oldalsó műanyag csavart.

Egyébként ha a lamelláid vannak összedagadva nem úszod meg szétszedés nélkül. Az pedig a blokk bal oldalának szétszedésével jár, amihez kell néhány szerszám (lapos csavarhúzó, 8-as kulcs, 10-es kulcs, tizenvalahányas dugókulcs, kalapács aztán később "zéger"-fogó és valószínűleg satupad) és némi ismeret, szóval ha nem vagy biztos abban amit csinálni akarsz inkább kérj segítéget élőben. Szomszéd motoros bácsi vagy egy utcabeli aki ért hozzá.

28/35 A kérdező kommentje:
egyéb meglepetésekre gondoltam
 29/35 A kérdező kommentje:
például az, hogy szétugró kuplungszerkezet az mit takar?
2011. júl. 3. 14:22
 30/35 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire ismered a Simsont, szóval nem tudom mi a meglepetés. Egy berohadt csavar is lehet meglepetés annak aki nem számít rá.

Akkor nézzük:

-berúgókar leszed

-váltókar leszed

-olaj leereszt

-dekni csavarjai ki

-dekni le

-négy biztosító alátét lehajtogat

-négy 8-as fejű csavar kiteker

-külső lemeztárcsa lejön

És eddig még csak a kiemelő mechanizmust szedted le.

(Persze ezt emlékezetből írtam, szóval ha valami máshogy lenne a valóságban, akkor semmiért nem vagyok felelős.. :P )

És figyelj hogy melyik alkatrészt honnan szeded le, mert vissza is kell még rakni. Jó ha a motor a középálványán áll miközben dolgozol rajta, az olajat pedig fogd fel valami edénybe, mert környezetszennyező. :)

2011. júl. 3. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!