Lehetséges hogy egy Nissan Skyline 1400 lóerős legyen? Van videó lik is.
Nah, hogy én is okoskodjak egy kicsit.
A teljesítmény és a motor élettartam fordítottan arányos azaz ahogy nő a teljesítmény ugy csökken a motor élettartama. Természetesen lehetséges a 1400le mivel, hogy vannak 5-6000 le-s kocsik is amit már dragsternek hívnak. Egy adott motornál ez esetben egy gyári skyline-nál a teljesítmény nővelés véges. Sokáig fel lehet húzni a blokk teljesítményét föleg egy turbos motornál de nem akármeddig. Tudtom szerint egy gyári skyline blokkot ami le van fojtva 250-350 le-re nem lehet felhuzni 1400 le-re. Ez csak komoly átalakítással hajtható végre.Turbó csere, vezérlés csere.... Arrol nem is beszélve, hogy egy 1400 le-s autora egy garnitura gumi megfelel egy alsó kategóriás autó árával.De maradjunk a teljesítménynél. Amugy ez az autó valójában már nem sok mindenre való.Kezelhetetlen, irányithatatlan. Gyorsulgatni, mutogatni lehet. Már a 80-as években az audi rally pilóták visszadtáka mérnőköknek az 1000 le-ös audit mert nem lehetet kezelni. Nem tudom, hogy ez legenda vagy valós történet de van benne valami.Tudtom szerint a drift autók is 700-800 le-sek de nem szokták meghaladni az ezret.Amugy ez ilyen kocsiba az üzemanyag olyan 1300 ft/liter. Ezzel arra akartam utalni, hogy a teljesítmény növelés nem csak annyiból áll, hogy rádugom a laptopot a kocsira és akkor 1400 le-s autóm van.Nem akarok litvániát írni mert lehetne erröl a témáról de azt tudni kell, hogy egy komoly tuninghoz nem csak pénz kell hanem megfelelő szaktudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!