Lehetséges hogy egy Nissan Skyline 1400 lóerős legyen? Van videó lik is.
utolsó, azt a 280 lovat sem adja 10 évig sem, ha az a 280 lóerő sűrűn ki van használva, 1000re felhúzni meg elképzelhetetlennek tartom, hogy annyira visszafogták volna, akkor már inkább kisebb motort tesznek bele gyárilag...szerintem
láttam már én is olyan 50 ccm-es robogót, ami úgy fel lett tuningolva, hogy duplája lett a gyorsulás, és a végsebesség is megnőtt, de 10 km-nél többet nem bírt ki
az autóval is kb ugyanez lehet a helyzet, de az előző hozzászóló szerintem erősen túloz
Azért a gyári motort, átalakítás nélkül felhúzni 1000 lóerőre... Kicsit meredek. Ez nem a Need for Speed, nem kattintásra lesz erősebb az autó.
De a kérdésre válaszolva: igen, meg lehet oldani. Sőt, ennél meredekebb teljesítménynövekedés is elérhető. A gyorsulási versenyeken használt dragsterek motorjai több ezer lóerősek is lehetnek. A dolognak két kulcsa van. Az egyik az élettartam: komoly átalakítások mellett kibírja az 1400 lóerős teljesítményt, de nem sokáig. Üzemórás az ilyen motor, legfeljebb pár hónapig bírja az ökörködést. A másik kulcsfontosságú dolog a feltöltés: az RB26DETT-motor turbós, így a feltöltőnyomás növelésével a csillagos égig fokozható a teljesítmény. Ezért van az, hogy az ilyen hihetetlen teljesítményű motorok mindig feltöltöttek: kicsit nagyobbat nyom a turbó vagy a kompresszor, ugyanannyi idő alatt több levegő jut be, abban több üzemanyagot lehet elégetni. Ezt egyszerű a végtelenségig fokozni... Vagyis nem egyszerű, de sokkal egyszerűbb, mint a szívómotorok esetén.
ma 19:44
nem durva, hanem lehetetlen, mivel a blokknál itt a "tuningot" "meghúzást" bárhogy is nevezzük, a fordulatszám növelésével érik el, amit gyárilag belőnek számítógéppel, hogy kb mennyit foroghat... ha ezt te növeled, egyre jobban kopik a motor, egyre jobban csökken az élettartam, és egy bizonyos fordulatnál leszakadnak a hajtókarok, szétesnek a dugattyúk.
a főtengely is arra a 350 lóerőre van tervezve, ennél nagyobb terhelésnél eltörik
a kasztni sem hiszem, hogy kibírna 500 lóerőnél többet átalakítás nélkül, egyszerűen összegyűrődne, mint egy konzervdoboz
erről, és az okoskodókról ennyit
ha már ennyit legépeltem, értékelhetnéd is a hozzászólásomat :)
Lehetséges. Az, hogy az RS6 motorját egy adott kivitelben 861 lóerőre húzzák fel, nem jelent semmit. Lehetne az is 1400 lóerő, az 5.2 TFSI-ből kijönne. Csak lehet, hogy akkor már semmiféle károsanyag-kibocsátási szabványnak nem felel meg, éktelen mértékű a fogyasztása, kezelhetetlenül adja le a teljesítményét és az élettartama pár napra csökken.
Nem kizárt, hogy ezzel a Skyline-nal is ez történt. Az ilyen lóerőhajhászás gyakran tényleg arról szól, hogy a jármű a fékpadon 50 lóerővel többet ad le, mint a rivális műhely terméke, de ennyiben ki is merül az összes képessége. A hajtáslánc az első padlógázas rajttól szétszakadna, kanyarban gázadásra az árokba csúszik, rendszámot a zaj- és károsanyagkibocsátása miatt nem kaphat és hetente hordhatnád revízióra a motort. Vagyis mindent lehet, feltöltött motoroknál különösen, csak nem mindent valósítanak meg, mert nincs semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!