Ha eladtam egy autót, akkor hány napon belül vagyok köteles az adásvételtől számítva visszavenni az autót?
Csak akkor vagy köteles, ha eltitkoltál valamilyen rejtett meghibásodást, vagy tulajdonságot, ami miatt a vevő megtévesztés címén követelheti vissza az eredeti állapot helyreálítását.
Erre nézve nincsen törvényben szabályozott határidő, de életszerűen gondolkozva használt autónál egy-két hónappal az eladás után nem valószínű, hogy peresítve a vevő nyerne, csak ha bizonyítani tudná, hogy a hiba a vásárláskor is megvolt, és te azt szándékoan elhallgattad.
Ha a hirdetésben nem szerepelt, hogy 82 es, és kasztni lett cserélve 92 ben, ezt veheti a bíróság megtévesztésnek is akár.
Egyébként egy hirdetés részletes leírásában már bármit fellehet tüntetni, azt is, hogy kasztni cserélve 92-ben.
Én úgy gondolom, hogy a 82 es dátumot lett volna korrektebb feltüntetni , mert mégiscsak az a gyártási év.
Szerintem joggal akar elállni a szerződéstől, ha számára utólag derült ki ez a körülmény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!