Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik az erősebb F1 vagy NASCAR?

Melyik az erősebb F1 vagy NASCAR?

Figyelt kérdés
Melyik sorozatban erősebbek a motorok? Minkettőben v8-st használnka azt tudo, de melyik az erősebb?
2011. jún. 18. 13:33
1 2
 11/20 Pityeeesz ***** válasza:
Szerintem az emberke a CART-al keverte össze a dolgokat. Ott mentek versenykörülmények között 411 km/h-s végsebességet. A Hondának volt ey komolytalan próbálkozása a bonville-i sóstó kiszáradt medrében, átalakított kasztnival tuningolt V10essel mentek és a 400-at sem sikerült megfutniuk. Versenyhétvégén meg 370 a rekord Monzában. A mostaniak meg 330-nál elvéreznek, persze az sem kevés.
2011. jún. 18. 18:28
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem kevertem össze semmivel.

Nem verseny pályán futották ezt, hanem a Mojave sivatagban, konkrétan a Honda csapat ért el 415 km/h sebességet 2005-ben. Nyilván olyan autóbeállításokkal, amivel egy kanyart sem tudott volna bevenni az autó, de nem is ez volt a cél.

Érdekességképp pedig a valaha épített legerősebb F1-es motort a BMW készítette '84-ban és 1400 lóerő körülire becsülték. Csakhát túl sokat is evett meg sz@r is volt, ezért elvetették. Röviddel ezután tiltották be a turbófeltöltők használatát is, ezzel durván le is csökkent a motorok teljesítménye, most is olyan ~ 800 LE körülire becsülhetőek.

2011. jún. 18. 19:40
 13/20 anonim ***** válasza:
De amúgy nem értem miért olyan hihetetlen ez a sebesség egy F1-es autótól, hiszen legalább 5 SZEMÉLYautó kapható a világon, aminek a végsebessége 400 km/h felett van, a Barabus TKR konrkétan 270 mph, ami ~435.
2011. jún. 18. 19:42
 14/20 Pityeeesz ***** válasza:
Nézz utána okoska hogy a hivatalos mérésen mennyit tudtak elérni. Az hogy beböfögték hogy amikor nem pörgött a kamera akkor 415-öt mentek az meg elég szánalmas próbálkozás. Meg az átalakított F1-es autó az már nem F1-es autó szóval teljesen értelmetlen volt ezt felhoznod. Meg nem is az volt a kérdés hogy melyik volt erősebb 30 éve, meg hogy melyiknek nagyobb a végsebessége. Hanem az hogy jelen pillanatban melyik az erősebb. 650-700 le vs 900-1000 lóerő, NASCAR győzött. Nem mintha ez számítana bármit is.
2011. jún. 18. 19:52
 15/20 anonim ***** válasza:

A Nascar 1,9 alatt gyorsul 100-ra? Nem hiszem.

Az, hogy hány lóerő egy autónál annyira baromira mindegy. Csak a gyorsulás és a végsebesség számít, semmi más.

A te logikád alapján a Liebherr T 282 B a legerősebb gép, mert az 3650 LE - igaz csak 64 a végsebessége...

2011. jún. 18. 19:58
 16/20 A kérdező kommentje:
Én a motorerőre gondoltam. De látom néhányaknak ez nem jött le. Amúgy ha csak a gyorsulás meg a végsebesség számítana akkor az NHRA a legjobb. Nem tudom melyik F1es autó gyorsul 0-ról 400-ra 3 mp alatt és melyik F1-es végsebessége van 500 felett. Remélem érzed milyen butaságot írtál :)
2011. jún. 18. 20:42
 17/20 anonim ***** válasza:
A F-1 ben az autók végsebessége 320 maximum. Azt azért tegyük hozzá, hogy le vannak szabályozva kb. 18000-es fordulatra. A NASCAR-ról nem tudok nyilatkozni :)
2011. jún. 18. 21:11
 18/20 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Amúgy 2013-tól 1,6 literes, négyhengeres turbómotorok használatára áll át a Forma-1, célja a fogyasztás legalább 35 százalékos csökkentése.
2011. jún. 18. 21:15
 19/20 Pityeeesz ***** válasza:
NASCAR-ban is rendesen le vannak szabályozva a mocik. Igaz ott nem a fordulatszám limitálásával hanem szűkítő lemezzel érik el. Amúgy a fordulatszám olyna 7-8 ezer körül lehet.
2011. jún. 18. 21:24
 20/20 anonim ***** válasza:

NASCAR: A szűk kanyarú rövid "húsdaráló" pályákon (pl Bristol) olyan 800 körüli a LE, de a superspeedway-eken a restrictor plate-kel lefolytják ezt 400 körülire. A régi nagy tepsi lepény NASCAR kocsik 600 LE körül voltak, a szupergyors pályákon se voltak nagyon lekorlátozva (személy szerint a kedvenc korszakom ez, a közúton is bevethető hadigépezetek, közlekedési rendzavarók megfékezésére ideális fegyverek lennének)

A turbo BMW 1400 LE-je volt a legmagasabb, ha nem számít semmi körülmény a kérdésben.

2011. okt. 6. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!