Melyik az erősebb F1 vagy NASCAR?
Figyelt kérdés
Melyik sorozatban erősebbek a motorok? Minkettőben v8-st használnka azt tudo, de melyik az erősebb?2011. jún. 18. 13:33
1/20 anonim válasza:
abszolút nem értek az autókhoz, meg smemilyen gépjárműhöz, de véleményem szerint ahol 300-al mennek ott csak erősebb a motor nem?
3/20 anonim 

válasza:

Miért?A gyorsuláshoz is erő kell.Amúgy szerintem a nascar erősebb lehet valamivel,mert nagyobb motorokkal vannak szerelve.Valamint azért is,mert a nascar autók végsebesség közeli tempóval haladnak,ami a legmagasabb fordulatszámhoz tart,ahol kisebb a nyomatéka a motornak,mint alatta valamivel.A nascar autónak ugrania kell akkor is,ha 300-nál kezd előzésbe.
4/20 A kérdező kommentje:
Akkor a NASCAR? Mert azok kipörgetik a 350-et az F1 meg nem igazán. Bár szerintem az aerodinamika is számít mert nem mindegy hogy mekkora a légellenállás és hasonlók.
2011. jún. 18. 14:24
5/20 Pityeeesz 

válasza:

Ennek nem sok köze van a végsebességhez. Lásd IndyCar ott 650 lóerős a motor és simán húzza 390-ig, a NASCAR-ba olyan 800 lóerő körüli motor van, az F1-ben meg 650-700 között. Az autók tömege, a nyomaték a légellenállási együttható és egyéb paraméterek alapján jön ki hogy melyiknek mennyi a végsebessége. A motorerő sokadlagos.
Szóval a NASCAR a legerősebb, de nem a leggyorsabb.
6/20 anonim 

válasza:

Persze,de a nascarban sokat autóznak szélárnyéban is.Meg szerintem nincs értelme ezen filózni,mert nem egymás ellen versenyeznek.Úgy vannak kitalálva,hogy a körülményekhez képest a lehető legjobbat tudják kihozni belőlük.Ezért nem értem azt sem,hogy minek kell egy Eurofighterrel gyorsulgatni jobbra balra.Mit tudni meg belőle?Az első fél méteren még biciklivel is legyorsulok egy vadászgépet,de egy életen át bicklizhetnék,hogy megtegyek akkora távot,mint egy vadászgép 10 óra alatt.
7/20 Pityeeesz 

válasza:

A szélárnyéknak sok köze ninca motorerőhöz. ;)
8/20 anonim 

válasza:

NASCAR autói olyan 800-1000 lóerő közé tehetőek - s a versenyek hossza miatt talán az élettartamuk is jelentősebbnek mondható mint a Formula1-es autóké. Egyébként teljesen más súlycsoport a kettő: az F1-ben jelenleg 2.4-es V8-ak vannak amik elforognak 18.000-es fordulatig, a NASCAR pedig 5-6 literes V8-asokat használ amik etanolon futnak és egy relatíve nehéz kasztnit kell cipelniük, itt a súly egyáltalán nem számít. Afordulatszám határa itt olyan 8-10 ezer azt hiszem, szóval sokkal emberibb, nem olyan űrtechnikás motorokról van szó mint a Formula1-ben.
9/20 anonim 

válasza:

Ezt így elég nehéz összehasonlítani. Fejlettségben mindenképpen az F1 autók a fejlettebbek. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy az F1-ben folyamatosan szigorú szabályokkal tartják "kordában" az autókat. Pl. 2,5L-es motort használhatnak csak, 18.000-ben van maximalizálva a fordulatszám, stb... Mégis 1,9 mp alatt vannak 100-on, 3,9 alatt 200-on és 8,5 körül 300-on. A legnagyobb valaha mért végsebesség az F1-ben pedig 410 km/h. De azt tudni kell, hogy pályánként akár 70 km/h-át is változhat a kocsik végsebessége a pálya adottságai és az ehhez tartozó beállítások miatt.
10/20 A kérdező kommentje:
Melyik pályán mérték ezt a 410-et mert erről még nem hallottam. Volt valami tómedre próbálkozás ott asszem 390-ig jutottak. Kicsit nekem irreálisnak tűnik hogy akkor pályán 410-et elértek volna. Meg biztos nem ezekkel a V8-asokkal :D
2011. jún. 18. 18:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!