Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire számíthatok? (Bővebben lent)

Mire számíthatok? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Ha elkapnak 15-16 évesen vezetni (ugyebár jogosítvány nélkül) mire számíthatok? Gondolom pénzbírság, de mégis mennyi?
2011. jún. 14. 16:20
 1/9 anonim ***** válasza:
ne azt mérlegeld, hogy mit kaphatsz. Egyszerűen NE vezess. Komolyan mondom, nem csak a pénzbünti játszik. Okozhatsz kárt magadban másban stb... Előbb a jogsi yztám vezethetsz.
2011. jún. 14. 16:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Nos vezetni tudok ( keresztapám 3 éve tanít ). Családi gondok miatt kéne vezetnem. Nem meglépni akarok, hanem az egyik családtagomat nem engedhetjük vezetni és hazakell hozni. De ezt hosszú lenne elmagyarázni. Egyébként máskor nem szeretnék forgalomban vezetni, de jelen esetben nem igazán van más választásom. Ezért érdekelne, ha mégis elkapnának, ugyan mennyibe fájna.
2011. jún. 14. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Konkrét összegről fogalmam sincs, nem 2 forint, inkább tízezres nagyságrend. De eltilthatnak x időre a vezetéstől is, ami ugye azt jelenti, hogy amikor legálisan elkezdhetnéd csinálni a jogsit, akkor sem kezdheted el, hanem várnod kell.
2011. jún. 15. 04:43
 4/9 anonim ***** válasza:

5 éve volt 50.000 ft + 10 hónap eltiltás!

Azóta kicsit szigorodtak a dolgok! A kocsiba amugyis tankolni kell uh sztem jobban jársz ha keresel egy jogsis tagot és adsz neki egy kis zsetont minthogy egész uton azon rettegj hogy nehogy megállítson a sün!

Meg hiába tudsz te vezetni ha ( ne adja isten)más hibájábol van baleset akkor is rákursz!Remélem megfogadod a tanácsomat!

Bocs h ilyen hosszura sikeresett.

2011. jún. 16. 15:51
 5/9 anonim ***** válasza:
sikeredett :D
2011. jún. 16. 15:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Ráadásul kocsiból egyből kiszúrnak,még ha motorral mennél akkor ok,mert ahhoz korba megvagy meg ugye bukó(motorral se helyes jogsi nélkül..)

De szerintem ha kicsit hosszabb a táv/sok sün jár arra akkor hosszú távon megéri valakit találni aki segít jogsival,ha csak pár utca ahol kb semmi élet,ott szerintem mehetsz,bár te tudod én nem akarlak biztatni..

(Elöttünk lévő utcába bukó nélkül rohangálnak,ami szigorúan tilos és ugye egyből kiszúrják őket..)

2011. jún. 16. 16:40
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát ha hosszabb úton muszáj vezetned, akkor a következőket fogadd meg:

Mindig valamilyen autó mögött menj, sohase elöl, mert a rendőrök főutak végén mindig az elölmenőket állítják meg szúrópróba szerüen. Csak úgy kocsisorba nem mnennek be.

Ha rendőrautó kerül mögéd, index jobbra és állj meg, vagy fordulj be valahova, esetleg válts sávot. Ne is legyen ideje gondolkozni, hogy ellenőrizze e az adott autót.

Ne lépd túl a sebességet, kerüld a dugókat és figyelj, hogy ne legyen semmi baj az autóval, egy égő se legyen kiégve, stb.

Nagyjából ennyi. Ha ezeket megfogadod, nagy esélyed van elkerülni őket.

2011. jún. 16. 19:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha elkapnak akkor kb 100-200 ezer bünti és 1-1.5 év körül tiltanak el.

Ezt te tudod hogy neked mi mennyit ér.

2011. jún. 16. 20:12
 9/9 anonim válasza:
Elkezdeni elkezdheted a jogsit ha eltiltanak, csak miután megvan nem kapod kézhez x ideig. Engem 14 évesen!! egy simsonnal fogott meg a rendőr bukó nélkül igaz de 100 métert mentem nem többet kijött a végzés 50.000Ft + 5 évig nem kapom kézhez a jogsim ami szerintem nem normális, mivel ittas vezetésért meg pár hónap haknizás után visszakapta ismerősöm ami szerintem eléggé kis idő de megfellebbeztük meg pár ismerős a rendőrségen és figyelmeztetésre módosult a dolog megúsztam.
2011. júl. 10. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!