Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Már unom hogy mindenhova...

Már unom hogy mindenhova biciklivel + lábbusszal járok, milyen járművet tudtok ajánlani fillérekből?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 12:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Egy simsont vagy Yamaha jog-ot. 50cm3, nincs átírási pénz, nincs eredetvizsga, nincs parkolási díj, csak összesen évente kb 5ezer Ft a biztosítás. Elmennek 2,5-3,5 literrel, olcsó az alkatrész hozzájuk. PErsze ha kocsit keresel,az sokszor praktikusabb( esőben, hidegben, sok csomaggal) de sokkal drágább is a fenntartás.
2011. jún. 14. 12:57
 2/13 anonim ***** válasza:
Robogót akkor vegyél,ha meg akarsz halni.Autót pedig akkor,ha a fenntartási költségre van havi 15-20 ezer Ft-od.Az üzemanyag drága, plussz -Kilowatt adó,kötelezőbiztosítás,szervíz költségek,Műszaki vizsga,Büntetések.....Én céges autót vezetek ,megfontolt -rutinos vezető vagyok és mégis gyakran megbüntetnek.Idén 60000 Ft-nál tartok büntetéssel.Szerintem jobban jársz a kerékpárral és a BKV-val.
2011. jún. 14. 13:12
 3/13 anonim ***** válasza:
Esetleg ha nem szeretsz tekerni egy elektromos bicaj, bár azok valamiért ilyen bénán néznek ki.
2011. jún. 14. 13:32
 4/13 anonim ***** válasza:

"Robogót akkor vegyél,ha meg akarsz halni."

Feltételezi, hogy hülye vagy, aki még biciklizni se tud, és az első kanyarban befekszel egy autó alá.

"Autót pedig akkor,ha a fenntartási költségre van havi 15-20 ezer Ft-od."

Ezzel egyet kell értenem, drága az autó fenntartása.

"Az üzemanyag drága, plussz -Kilowatt adó,kötelezőbiztosítás,szervíz költségek,Műszaki vizsga,Büntetések"

Igaz, drága az üzemanyag, de a kényelmet meg kell fizetni.

Ha van egy kis műszaki érzéked, a szervíz költség sok esetben megspórolható.

Műszaki vizsga csak gépjárműnél van.

Büntetni meg azt büntetik meg, aki szabálytalankodik.

"Én céges autót vezetek ,megfontolt -rutinos vezető vagyok és mégis gyakran megbüntetnek.Idén 60000 Ft-nál tartok büntetéssel."

Én saját autót vezetek, nem nyúzom, mint a céges autókat, megbüntetni eddig egyszer büntettek meg közúti ellenőrzésnél, mert nem volt nálam a forgalmi. Én idén 0Ft büntetésnél tartok, mondjuk igyekszem betartani a szabályokat.

"Szerintem jobban jársz a kerékpárral és a BKV-val."

Anyagilag kerékpárral jobban jársz, a BKV meg BKV. Magyarul kritikán aluli. Tudom, ha nincs más, jó az is, de:

- drága

- koszos

- tele cigánnyal

- tele sok ápolatlan büdös emberrel

stb.

A robogó egyébként jó választás. Nem kell mindig vészmadarakra hallgatni, akik az első zebránál meg akarnak halni, mint az előttem szóló.

2011. jún. 14. 13:35
 5/13 anonim ***** válasza:
nembiztos hogy a kérdező a fővárosban lakik, úgyhogy bőven tökéletes egy kis robogó
2011. jún. 14. 13:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Az egyik osztálytársam (felnőttképzés) kb 1 éve esett szimpszonnal, azóta sem tudja használni a bal kezét. Egy másikban több a fém mint a csont. Egy távoli ismerősünknek családtagja halt meg nemrég motorozásban.

Én inkább bicikliznék. Vannak országok ahol a motor és a robogó király, de sajnos ez nem az. Maximum kisvárosban.

2011. jún. 14. 13:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk nincs kúltúrája a motorozásnak.Valószinüleg nem a saját hibádból szenvednél balesetet.Én is gondolkodtam egy robogón,mikor az autómat eladtam a magas fenntartási költségek miatt.Szinte minden ismerősömnek volt egy rémtörténete a motorozással kapcsolatban,így mégsem vettem.Most kerékpározom.Télen rossz lesz buszozni,de majd csak kibírom.
2011. jún. 14. 13:48
 8/13 anonim ***** válasza:

Vidékre jó az 50 ccm, de én a fővárosban nem biztos, hogy fel mernék rá ülni. Budapestre szerintem kell minimum a 125-ös. Ott meg ugye már jönnek a + költségek, de ezt meg lehet oldani okosba' (125-ös motor 50-es papírokkal, bár ez illegális, de vannak, akik elvannak vele).

Ezt úgy mondom, hogy mind a két típusú város "működésére" rálátok, mert megyeszékhelyen élek vidéken (ami csak a Budapestieknek vidék :P), de munka miatt sokat vagyok a fővárosban is.

2011. jún. 14. 13:50
 9/13 anonim ***** válasza:
Én ajánlottam a robogót elől. Budapesten robogóval közlekedem, mert ez a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb, legolcsóbb. 50cm3 is robogóval(Aerox), bőven tudja a kocsik városi tempóját, de lámpánál úgyis előremegyek (szabályosan) és zöldnél ott se vagyok mire az autósok egyesbe raknák a kocsit. Rémtörténetekre meg kár hallgatni. Nekem meg van ismerősőm aki mindig mondta, hogy veszélyes a robogó, ő meg utána elesett biciklizés közben és azóta platina a sípcsontja... Nekem meg robogóval sose történt semmi bajom, de gyalogolva fordult már ki a bokám. Sőt, volt h aki csak állt a villamosmegállóba, elütötte egy kisfurgon fél éve kb... Szóval a kérdésre a válasz még mindig a robogó.
2011. jún. 14. 14:26
 10/13 anonim ***** válasza:
Biciklivel hamarabb odaérsz mint kocsival...
2011. jún. 14. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!