Már unom hogy mindenhova biciklivel + lábbusszal járok, milyen járművet tudtok ajánlani fillérekből?
"Robogót akkor vegyél,ha meg akarsz halni."
Feltételezi, hogy hülye vagy, aki még biciklizni se tud, és az első kanyarban befekszel egy autó alá.
"Autót pedig akkor,ha a fenntartási költségre van havi 15-20 ezer Ft-od."
Ezzel egyet kell értenem, drága az autó fenntartása.
"Az üzemanyag drága, plussz -Kilowatt adó,kötelezőbiztosítás,szervíz költségek,Műszaki vizsga,Büntetések"
Igaz, drága az üzemanyag, de a kényelmet meg kell fizetni.
Ha van egy kis műszaki érzéked, a szervíz költség sok esetben megspórolható.
Műszaki vizsga csak gépjárműnél van.
Büntetni meg azt büntetik meg, aki szabálytalankodik.
"Én céges autót vezetek ,megfontolt -rutinos vezető vagyok és mégis gyakran megbüntetnek.Idén 60000 Ft-nál tartok büntetéssel."
Én saját autót vezetek, nem nyúzom, mint a céges autókat, megbüntetni eddig egyszer büntettek meg közúti ellenőrzésnél, mert nem volt nálam a forgalmi. Én idén 0Ft büntetésnél tartok, mondjuk igyekszem betartani a szabályokat.
"Szerintem jobban jársz a kerékpárral és a BKV-val."
Anyagilag kerékpárral jobban jársz, a BKV meg BKV. Magyarul kritikán aluli. Tudom, ha nincs más, jó az is, de:
- drága
- koszos
- tele cigánnyal
- tele sok ápolatlan büdös emberrel
stb.
A robogó egyébként jó választás. Nem kell mindig vészmadarakra hallgatni, akik az első zebránál meg akarnak halni, mint az előttem szóló.
Az egyik osztálytársam (felnőttképzés) kb 1 éve esett szimpszonnal, azóta sem tudja használni a bal kezét. Egy másikban több a fém mint a csont. Egy távoli ismerősünknek családtagja halt meg nemrég motorozásban.
Én inkább bicikliznék. Vannak országok ahol a motor és a robogó király, de sajnos ez nem az. Maximum kisvárosban.
Vidékre jó az 50 ccm, de én a fővárosban nem biztos, hogy fel mernék rá ülni. Budapestre szerintem kell minimum a 125-ös. Ott meg ugye már jönnek a + költségek, de ezt meg lehet oldani okosba' (125-ös motor 50-es papírokkal, bár ez illegális, de vannak, akik elvannak vele).
Ezt úgy mondom, hogy mind a két típusú város "működésére" rálátok, mert megyeszékhelyen élek vidéken (ami csak a Budapestieknek vidék :P), de munka miatt sokat vagyok a fővárosban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!