Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1600ccm autokbol melyek hatso...

1600ccm autokbol melyek hatso kerek meghajtasuak?

Figyelt kérdés
2011. jún. 12. 11:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Azért nálatok még mindig olcsóbb a benzin:P
2011. jún. 14. 21:03
 12/20 A kérdező kommentje:
hat ha azt olcsonak lehet nevezni sajnos a fizetesek is kisebbek
2011. jún. 14. 21:38
 13/20 A kérdező kommentje:
nem gyartanak 1.8as omegakat mar? nem kaptam sehol eladot :(
2011. jún. 15. 16:46
 14/20 A kérdező kommentje:
A mitsubishi evolution-nak is keresztbe van a motra? vagy annak mar hosszaba rakjak mert edig kepeken ugy latam h keresztbe
2011. júl. 4. 19:20
 15/20 anonim ***** válasza:
A Mitsubishi Lancer Evok motorját különös módon keresztben építik be. Ez azért érdekes, mert az állandó összkerékhajtású autók motorja általában hosszában áll, de a japánok úgy döntöttek, ők így is meg tudják oldani. Egész jól sikerült is nekik.
2011. júl. 4. 21:18
 16/20 A kérdező kommentje:
ertem koszi szepen, csak a mitsubi lancer evolution-nal van ez igy az egesz vilagon vagy meg van ezel a megoldasal epitet hatsokerekes?
2011. júl. 4. 21:22
 17/20 anonim ***** válasza:
az evo nem hátsókerekes hanem 4x4
2011. júl. 4. 21:40
 18/20 A kérdező kommentje:
az igaz elis felejtetem...driftnel van h atalakitjak sima hatokerekesre
2011. júl. 4. 21:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Keresztben beépített orrmotorral nem készülnek hátsókerekes autók. Egyszerűen nincs értelme. Mivel a hajtáslánc végighúzódhat az autó alatt, a váltó jöhet hátrafelé, a motornak több hely jut és elfér hosszában is. Akkor meg minek fordítsák keresztbe? Ráadásul így egyszerűbb kiépíteni a hajtást: pörög a főtengely hosszában, csücsül rajta a kuplung, a váltó is hosszában hajt ki a kardánra, ott van egy szöghajtás a differenciálműben. A keresztmotorosoknál két szöghajtás kellene, egy elöl, a kardán hajtásánál, egy meg hátul. Erre azért van szükség, mert az erőt csak kardánnal lehet hátravinni, az meg csak hosszában tud forogni. Illetve a hosszában beépített motor esetén jobban lehet játszani a súlyelosztással, hátra lehet tolni orrközépmotornak, ami jól jön az erre érzékenyebb hátsókerekes autók esetén.
2011. júl. 4. 22:18
 20/20 A kérdező kommentje:
de ha az evon igy van megoldva h keresztbe a motor, es osszkerekes akkor megis osszejot a japanoknak a megoldas. Azt tudom biztsra hogy amelyik evo-val beneveznek drift versenyre atalakitjak az hato kerekmeghajtasura, mert osszkerekes nem nevezhet. Ezert vol az evo es a subaru egy idobe kitiltva a drift versenyekrol. At kell a mostaniakot is alakitani sima hatsokeresre
2011. júl. 4. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!