Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell használni az automat...

Hogy kell használni az automata váltós kocsit?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nos, azt szeretném megtudni hogy hogy lehet használni az automata váltós kocsikat.

Tehát arra gondolok, hogyha például megállok a kocsival, akkor melyik sebességbe legyen... stb...

Előre is köszönöm!

2011. jún. 6. 15:32
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Semelyikbe. Azért automata.
2011. jún. 6. 15:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha leparkolsz akkor P-be

Ha elakarsz indulni akkor D-be

Ha csak állsz vízszintes úton rakhatod N-be

Nincs rajta kuplung de ha sebességbe van (D)És nyomod a féket és felengeded akkor elindul automatikusan a verda egy kicsit.

Most nem forog az agyam a többit nem írnám le de valami ilyesmi

2011. jún. 6. 15:49
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen ezt tudtam :)

És hogyha "D" -ben van, és rálépek a gázpedálra és amikor autómatikusan vált magától, akkor lekell vennem a lábam a gázpedálról és újra rárakni a gázra a lábamat. Vagy ez hogy műküdik? :)

Ja és köszönöm :)

2011. jún. 6. 18:31
 4/10 anonim ***** válasza:
már mér kéne levenni?
2011. jún. 6. 19:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom. :) Tehát akkor nem kell levenni a lábamat róla miközben vált? :D
2011. jún. 6. 19:43
 6/10 anonim ***** válasza:
enm azt ő majd megoldja magának
2011. jún. 6. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:

az a lényeg hogy

benyomod a féket, berakod D-be, és amikor fel engeded a féket az autó már elkezd szépen lassan araszolni, neked csak annyi a dolgod innentől hogy nyomod a gázt és a féket, nem kell játszani a gázzal váltásnál meg semmi.

Amikor megállsz pl egy lámpánál vagy kereszteződésnél akkor N-be rakhatod nyugodtan, ilyenkor van tulajdonképpen üresben.

Amikor úgy állsz meg hogy a motort is leállítod meg minden akkor P-be kell rakni.

Hátramenet az az R, ezt ugyan úgy kell mind a D-t

2011. jún. 7. 01:31
 8/10 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm szépen :)

És hogyha például nem "P" -be állítom le a motort, hanem pédául "D" -be akkor nem történik semmi?

És mégegyszer köszönöm szépen :)

2011. jún. 7. 14:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez egy jó kérdés, én eddig csak 2-szer vezettem a barátomét, ő mondta hogy így kell, nem akartam kísérletezni az ő autójával.
2011. jún. 8. 07:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm :)
2011. jún. 8. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!