Első autó, legyen olcsó vagy valamivel drágább?
Hamarosan megszerzem a jogsimat, és ugye gondolkodok, hogy mi legyen az első autóm. Eddig teljesen meg voltam győződve, hogy Peugeot 206-ot szeretnék 600.000 Ft-ért, de az itteni kérdéseket-válaszokat olvasva elgondolkodtam, hogy talán egy 250 ezres Renault Twingo jobb lenne "teszt" autónak. Barátom szerint hülyeséget beszélek és, hogy szerinte csak azért hoztam fel ezt, hogy előbb lehessen autóm. Szóval nem érti meg a kérdésemet.
Szerintetek is jobb első autónak egy kisebb, nem baj ha törik autót venni vagy felesleges, mert fél év után úgyis lecserélem, akkor meg mit kezdek a kisautóval?
21/N
Attól függ hogy melyik autó tetszik jobban és pontosan mi a célod, hol és hogyan fogod használni a kocsit (városban, országút, szűk hely, stb...
Azért szokták azt javasolni hogy egy olcsóbb tanuló autóval kell kezdeni, mert azt nem félti annyira az ember, és odafigyelés ide, odafigyelés oda, bizony a tapasztalatlanságból adódóan lesznek apróbb esetek (megkarcolod itt ott, nekimész valaminek, stb...).
Azt szokták mondani, hogy egy átlag ember csak annyi pénzt tegyen a tőzsdére, amennyit nem félt elveszteni akár egyik pillanatról a másikra.
Nos én ugyanezt mondom az autóra. Csak olyan értékű autód legyen, amit ha mondjuk ellopnak, totálra törnek, akkor nem a fél életed munkájának annyi, mert annak sok értelme nincs... (azt már nem is mondom hogy hitelre autót venni baromság. Aki hitelre vett kocsit és bedőlt a válság miatt, igenis vigyék a házát (már bocs). Aláírta a nyilatkozatot, tudta mit vállal.
Azt hogy mennyi idő után fogod lecserélni, nem lehet így előre megmondani, sok dologtól függ. Próbáld ki mindkét autót, melyiket jobb vezetni, melyikben érzed jobban magad, és azt vedd. Ha a 600 neked sok pénz, akkor inkább az olcsóbbat venném. Ha viszont 1-2 éven belül másik kocsit akarsz, akkor azt is számold bele, hogy jelenleg egy átírás olyan 50-60e ft körül van, tehát nem olcsó mulatság.
Nekem a fél éves kezdő vezetői pályafutásom alatt az alábbiak történtek:
Bokor mellé parkolva megkarcoltam a kocsit, mert azt hittem lágyszárú, mire kiderült hogy keményebb a szára mint egy faág :( Erre sose gondoltam volna.
Parkoláskor megtörtem az első lököst, mert a parkolóhely idiótán van kiaalkítva, szűk a hely, és ilyen elb*ott fém kerítések vannak mindenhol, és azt hittem elférek. Nem fértem :)
Egyszer meghúztam szintén parkoláskor.
Továbbá: ismerős kocsijának a tecsó parkolóban havonta nekitolják a bevásárló kocsit, így mindig bekap egy-egy újabb karcolást, fényezés leverést...
Ja igen, egyszer a parkolóban az ajtót túl nagy slunggal nyitottam ki, neki a fém karónak, már jött is le a festét. Nem vészes persze, de ha nagyon nézzük, látható.
Párszor már lepadkáztam, főleg kispesten szoktam a bozsik stadionnál van egy elég szűk kereszteződés amit valahgoy nem találok el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!