Kezdő robogós vagyok (lány). Vidéken, falvak között robogózom. Milyen jótanácsokat adnál? Mire figyeljek, mire ügyeljek, mire vigyázzak, tippek, trükkök, stb.
-Az első fékkel óvatosan bánjál, és mindig nézd hogy az első kerék milyen úton van, mert ha a az első kerék megcsúszik vagy leblokkol akkor majdnem biztos hogy elesel.
-Próbáld meg kanyarokba legkevésbé dönteni, a robogóknak elég kicsi kereke van és ha nagyon döntöd könnyen kicsúszik a hátulja.
-Városban ne másszál rá a többi közlekedő hátuljára, mert pl egy autó jóval hamarabb meg tud állni mint egy robogó és simán felkenődhetsz rá.
-Oktatáson azt szokták tanítani hogy az út szélén menj, ha bevállalós vagy ezt inkább próbáld kerülni: egyrészt az út széle, mindig poros amin megcsúszhatsz, másrészt pedig van sok olyan autós aki már csak azért is rád fog előzni úgy hogy kb 5 centi van a tükör és közted. Ha fel tudod venni a forgalom ritmusát inkább középen menjél.
Most hirtelen ennyi ha eszembe jut még valami akkor mondom
Nagyon köszönöm mindenkinek, igazán hasznos válaszok!
Jöhet még több! :-)
2. vagyok.
Aki azért mondtam neki hogy ne döntse, mert aki ilyen kérdést tesz fel az nem hinném hogy sokat robogózott illetve nem hinném hogy sok tapasztalata lenne. Ha nincs tapasztalata akkor ne kezdje el dönteni nagyon kanyarokban, mert való igaz hogy ha megcsúszik akkor egy TAPASZTALT ember vissza tudja hozni, de a kérdezőnek nem hinném hogy ez megvan, már elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!