Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » M kategóriás kismotorra kell...

M kategóriás kismotorra kell féklámpa?

Figyelt kérdés
2011. máj. 18. 22:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Kell.
2011. máj. 18. 22:14
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha gyárilag volt/van rajta, akkor kell, és működnie is kell. (Pl.: Simson) Ha gyárilag nem volt, akkor nem (pl.: Babetta, Suzuki Eko)
2011. máj. 18. 22:17
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Bizony kötelező tartozék, amin nics, az nem vehet részt közúti forgalomban. Előzőnek mondom, babettán van féklámpa...
2011. máj. 18. 22:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
segédmotoron nemkötelező a féklámpa!
2011. máj. 19. 08:12
 5/12 anonim ***** válasza:
majd babettára rakok ám féklámpát már hogy lenne kötelező max a hátsó lámpa ugye az mindegyiken van de féklámpa nem kell ahogy index se
2011. máj. 19. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Féklámpa ejj, de tudjátok :D:D:D

Helyzetjelző lámpa van, ami a fék használatára sokkal erősebben világít.

2011. máj. 19. 18:03
 7/12 A kérdező kommentje:
na most nem jutottam előrébb csak nem eggyértelmű..váá..kinek higgyek?? :D
2011. máj. 19. 21:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok. Kedves harmadik, mielőtt beleszólsz, tájékozódj, rendben? Egyrészt egyáltalán nem kötelező, másrészt babettán SOHA nem volt gyárilag. De csak hogy megnyugodjál (másoknak meg tájékoztatásul):

6/1990 (IV.12.) KÖHÉM rendelet szabályozza ezeket a dolgokat. A rendelet mai napon (!) hatályos állapota szerint (idézem):

"114. § A kétkerekű segédmotoros kerékpárra az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra vonatkozó, a három- és négykerekű segédmotoros kerékpárra pedig a motoros triciklire vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételeket kell a következő eltérésekkel alkalmazni:

a) segédmotoros kerékpárhoz oldalkocsi nem csatolható,

b) segédmotoros kerékpárra vonószerkezet nem szerelhető fel,

c) segédmotoros kerékpárra a 29. § rendelkezései nem vonatkoznak, a segédmotoros kerékpár fékszerkezeteinek a 12. számú mellékletben meghatározott fékezési követelményeket kell kielégíteniük,

d) a segédmotoros kerékpárra távolsági fényszóró felszerelése nem kötelező,

e) a segédmotoros kerékpár tompított fényszórójára a 43. § (3) bekezdésének a megvilágításra vonatkozó rendelkezései nem vonatkoznak, de a tompított fényszórónak legalább 15 W teljesítményűnek kell lennie,

f) a segédmotoros kerékpárra féklámpa felszerelése nem kötelező,

g) a segédmotoros kerékpáron hangjelzésre kerékpárcsengő, vagy 75-112 dBA hangerejű jelzést adó más hangjelző berendezés alkalmazható,

h) a segédmotoros kerékpár kerekére is felszerelhető a kerékpárra előírt küllőprizma. A pedállal is hajtható segédmotoros kerékpárt fel szabad szerelni mindkét oldali lábpedálon elöl és hátul borostyánsárga fényvisszaverővel."

Felhívnám a figyelmet az "f" bekezdésre. Ha valamit nem tudsz, előbb nézz utána, csak valós tudással oszd az észt.

Ja igen, a babettáról egy kis ismertető:

[link] Babetta mopedek története

Majd szólj, melyiknek van gyárilag féklámpája.

2011. máj. 22. 17:52
 9/12 A kérdező kommentje:
utolsónak..köszönöm szépen..és be tudnád nekem linkelni hogy honnan szetted..köszönöm
2011. máj. 23. 13:26
 10/12 A kérdező kommentje:
második..aszt mondod hogy van amelykre kell pl a simson nekem is simson van ...utánna meg bámásoltad azt hogy smkp re nem kell félámpa ..nem igazán értem ....vagy csak azokra a szimokra kell ami nagymotornak számít...nem kötekedésképpen csak nemértem:D
2011. máj. 25. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!