Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha megyek vezetni tanulni...

Ha megyek vezetni tanulni érdemesebb benzines autót választani vagy dízelt inkább? Várom a tapasztalatokat!

Figyelt kérdés
2011. máj. 17. 22:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó válaszolótól a bíztatást.

Valamint köszönöm valamennyiőtök válaszát is:)

2011. máj. 17. 23:05
 12/17 anonim ***** válasza:
a modern dízelek nem annyira nyomatékosak mint a régiek, pl egy 2.5tádéí transzporterrel kettesben majdnem le lehet fulladni indulásnál, ellenben egy sima régi ford tranzittal lazán fel lehet ugrani a kuplungról, mert olyan nyomatékos hogy megugrik az egész.
2011. máj. 18. 00:59
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen nyomaték, áttétel kérdése is, hogy le lehet-e ugrani a kuplungról.
2011. máj. 18. 01:10
 14/17 anonim válasza:
Én személy szerint Hyundai i10-essel tanultam, 1,1 es benzin motor 66 loerővel, nem tom mekkora a nyomatéka, de nem nagy. Mégis olyan könnyű az egész auto, hogy egy Ford Mondeo (MKIII/2002) 1.8 as benzinese 125LE-vel (most ezt vezetem) nem tartja azt a tömeg/teljesítmény arányt. Na most nem okoskodni és dicsekedni akartam, csakrávilágítani arra hogy nem csak azt kell nézni hogy milyen a motor. Az i10 essel lazán elindultam 2esben mikor az oktató nem figyelt oda :D nem lehetett észrevenni, és mondjuk városi vezetés esetén egy fekvőrendőrnél nem kell visszaváltani egyesbe, lelassitasz szinta nullára és kuplung nélkül mehetsz tovább ketesben. Összegezve: Én nem a motor, hanem az autó mérete alapján döntenék. sikeres vizsgázást!
2011. máj. 18. 09:05
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2011. máj. 18. 14:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha vezetni tanulsz nem azt kell megtanulnod, hogy az adott autót hogyan irányítsd, hanem hogy egy autót hogyan vezess! Lehet, hogy az egyikkel könnyebb dolgod lenne, de ha mondjuk egy Opel Astrán tanulsz, életed végéig csak olyan autód lesz? Az oktatók ügyes emberek, elmagyarázzák hogy kell azt csinálni. Ja, és ez szerintem a legfontosabb: ne az autóval legyél jóban, hanem az oktatóval. Az autók majdnem egyformák, a tanárok nem.
2011. máj. 18. 17:03
 17/17 BazsiBácsi válasza:
Teljesen mindegy, hogy milyen autón tanulsz. Tulajdonképpen a mai modern benzines és dízeles közt annyi különbség van, hogy dízelesnél indítás előtt meg kell várni az izzítást, semmi lényegretörőt nem veszel észre, mint TANULÓ.
2011. máj. 18. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!