Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Higított benzinnel mit tudok...

Higított benzinnel mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Van 8 liter higított benzinem. Pontosan nem tudom, milyen arányba van keverve, de nagyon híg. Szintetikus olajjal van keverve, ami a 22 000-es fordulatot is kibírja. Per pillanat nincs kétütemű motorom, és nem tudom, hova rakhatok 8 liter nemtudom milyen arányban kevert benzinnel.

Esetleg, ha autóba, vagy négyütemű motorba fogom adagolni kevesenként, történhet valami a motorral? 125cm, vagy 600cm-be tudnám beletölteni (persze egyszerre csak keveset). Vagy valami más ötlet az elfogyasztására? 100as oktávszámú benzinről van szó.

2011. máj. 17. 17:35
 1/7 anonim ***** válasza:

A 100-as oktávszámú benzin pontosan 25-ször nagyobb hangterjedelemmel bír, mint Zámbó Jimmy fénykorában. Nem rossz teljesítmény! :-)

(oktánszám a neve egyébként)

Alapszabály, hogy négyütemű, különolajozású motorba nem töltünk keverékbenzint. Ott ugyanis kifejezetten káros, ha motorolaj ég el a hengerben. Lerakódik a kipufogószelepen, ami a koksztól kitámaszt, majd elég, később a dugattyú tetején is megáll, amitől öngyulladás léphet fel és a dugattyúgyűrűket is ki tudja támasztani, ezek rugalmasságukat elvesztve csiszolják a hengerfalat.

Persze kis mennyiségben elméletileg nem árthat neki, hiszen a négyütemű motorokban egyébként sem kizárt, hogy motorolaj jusson az égéstérbe (csak igen-igen kevés). Általában lassú fordulatú, kis teljesítményű négyüteműekbe érdemes beletölteni, azoknak nem árt annyira, mint a szűken illesztett, pörgős, nagy fordulaton (és hőfokon) üzemelő társaiknak. Viszont lehetőség szerint tiszta benzinnel hígítsd tovább, főleg, ha nem tudod, milyen arányban keverted. Bár én azt mondom, inkább valami kétütemű kisgépben vagy motorban próbáld meg felhasználni, mégiscsak az a helye... Tudom, az meg nincs kéznél.

2011. máj. 17. 17:46
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
inkább tüzeld el.
2011. máj. 17. 17:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Régi, még nem katalizátoros autóba nyugodtan belelocsolhatod. Persze jobb, ha tovább hígítod.

(de ha gondolod, jelképes összegért ártalmatlanítom) :))

2011. máj. 17. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Kis adagokban rakd a normál benzinhez és fűnyíróba tankold.
2011. máj. 17. 17:52
 5/7 A kérdező kommentje:

Elektromos fűnyíróm van, tehát ez sajnos kilőve xD

CBF 125-be, ahol 13 literes a tank, nem olyan magas fordulaton él, lehetne úgy adagolni, hogy 10-11 literhez 2 liter kevert? nagyon kis arányban higított. először volt 5L, amibeől maradt 3L, aztán azt öntöttem fel 5 liter tiszta benzinnel...

2011. máj. 17. 18:16
 6/7 anonim ***** válasza:
10 literhez inkább néhány decit önts, az a biztos
2011. máj. 17. 20:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösz!
2011. máj. 17. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!