Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jót tesz az autónak, hogy...

Jót tesz az autónak, hogy valaki 3asban vezet 55-60-nnal?

Figyelt kérdés

Szomszédom úgy vezet autót, hogy felváltogat 1-2-3 és úgy hagyja.

3 asban megyünk 44-60km/hvál.

Lehet érezni a kocsin, hogy erőlködik kicsit.

Jót tesz ez a motornak?

Mi baja lehet, vagy csak a fogyasztás nő meg nagyon?

2011. máj. 14. 14:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

én néha 120 nál lököm a 3-at :D

Sok függ attól hogy mekkora a moci meg hogy milyen autóról beszélünk...ha nem gyorsulok csak haladok kb 2000 körüli fordulatnál váltok

2011. máj. 14. 16:38
 12/27 lodarazs ***** válasza:

50 -nél 5.károsabb a motornak, mint ugyanez 3.-ban. ráadásul többet is fogyaszt. Ha viszonylag új dízeled van, akkor a kéttömegű lendkereket is idő előtt teszi tönkre, ha benzines, akkor pedig a befecskendező szelepeket stb.

Válasz a kérdésre, igen, jót tesz a motornak. 50-nel 5.-ben az viszont nem.

2011. máj. 14. 19:25
 13/27 anonim ***** válasza:
utolsónak annyit hogy nem mindegy milyen autóról van szó és 60-al 3-asban nemhiszem hogy sokkal rosszabb lenne 5ben!egyik se jó,de akinek van némi rutinja az tudja melyik gangot mikoe kell pakolni :)
2011. máj. 14. 20:37
 14/27 anonim ***** válasza:

Az 50-nél 5.et váltó vagyok.

Szerintem az autómban több kilóméter van, mint az itt eddig válaszoló embereknek összesen...és szerintem ezzel kb. mindent elmondtam.

A kettőstömegű lendkerekem is 360 000km-t futott, amit ennek a harmadánál mások dobálnak ki.

2011. máj. 14. 22:06
 15/27 anonim ***** válasza:

Azért nagyon nem mindegy hogy milyen kocsiról és milyen váltóról beszélünk.

Ha most itt leírom hogy a motor kifejezetten erőlködik ha véletlen megszokásból 50 körül teszem a negyediket, akkor mindenki furán nézne.

Viszont ha leírom azt is, hogy 4 gangos öreg kocsiról van szó, akkor pedig azért fogok hideget és meleget kapni, hogy normális vagyok hogy egyáltalán ilyen kis sebességnél akarom betenni 4-be?

Szóval ez autó függő, de egyébként 5 seb.es autónál egy negyedik simán beleférne, 6 gangosnál meg talán még egy ötödik is. Mondjuk szerintem ez tipikusan olyan hogy érezni kell, újabb autóknál esetleg megnézni mit ír a gyári előírás, hol van a nyomaték maximum, stb és annak megfelelően váltogatni.

2011. máj. 14. 22:23
 16/27 anonim ***** válasza:

Soha nem a sebesseget nezem. Nem az a lenyeg, hanem a fordulatszam, pontosabban a motor hangjabol lehet hallani. Ugy 2-2500 korul szoktam felvaltani, de ha pl elozes miatt huzatom ki jobban akkor 3-3500ig is el lehet.

Vissza max akkor valtok ha lelassultam valamiert, vagy emelkedo, vagy kanyar.

2011. máj. 18. 15:17
 17/27 anonim ***** válasza:
Milyen autó?
2011. máj. 18. 16:54
 18/27 anonim ***** válasza:
A KRESZ könyv szerint a gazdaságos üzemeltetés érdekében a motor maximális fordulatszámának 1/3-nál kell le váltani, 2/3-nál pedig fel. A sebesség itt nem mérvadó. Nekem volt Trabantom, sose kapcsoltam négyes fölé :-)
2011. máj. 18. 16:58
 19/27 A kérdező kommentje:
Peugeot 206
2011. máj. 18. 17:24
 20/27 anonim ***** válasza:
Dieselt néha jó járatni magasabb fordulatszámon 10-15 percig, pl 100 körül 3-asban, hogy kikormolódjon. Megeszi a korom a kipufogó rendszert, ha szépen 5-ösben mész városban. Vagy legalábbis mindig alacsony fordulatszámon járatod.
2011. máj. 18. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!