Jót tesz az autónak, hogy valaki 3asban vezet 55-60-nnal?
Szomszédom úgy vezet autót, hogy felváltogat 1-2-3 és úgy hagyja.
3 asban megyünk 44-60km/hvál.
Lehet érezni a kocsin, hogy erőlködik kicsit.
Jót tesz ez a motornak?
Mi baja lehet, vagy csak a fogyasztás nő meg nagyon?
És mennyit nőhet?
Mert amikor én tanultam vezetni, mikor már 3 asban mentem 40-50el az oktatóm mindig rám szólt, hogy drága a benzin!
Baja nem lesz, csak többet fogyaszt értelmetlenül.
Én már (ha egyenes az út vagy lejt) akkor 50-nél pakolom az 5.et.
Nem tesz jót, nem csak a fogyasztás nő meg, de a motornak sem tesz jót a feleslegesen sok pörgés.
Feltehetőleg a rutin hiányát pótolja az erősebb fokozatban tartással, igy könnyebb megoldania városon belül a gyakori sebességingadozást.
Ha pedig hosszú egyenes részeken is marad 3-asban akkor én nem is szivesen ülnék be hozzá többet, kifejezetten félnék mellette, ez egy bizonytalan sofőr egyértelmü jele.
"Ha az öreg suzukimat 70 alatt négyesbe raknám, hatásosabb lenne a lassulás"
Hát ha nem megy két henger szegénykémben akkor kénytelen vagy ügyeskedni, de azért egy ilyen suzuki 'classic' 70-nél 4-es, akár az ezres akár az 1.3-as motor van benne.
Természetesen nem az érdi emelkedőn, de most nem is szélsőséges helyzetekről beszélünk.
"Ha az öreg suzukimat 70 alatt négyesbe raknám, hatásosabb lenne a lassulás"
Ekkora kamut...
Nekem is volt suzukim, nem kell megmagyarázni, hogy mit bír a motorja. 70-nél egyediben lazán vitte az érdi emelkedőt. 50-nél egyedikben valószínűleg erőlködött volna, de azért nem kell ekkora baromságokat írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!