Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet otthon kézi autópol...

Hogy lehet otthon kézi autópolírozást csinálni és milyen termékek kellenek hozzá?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok ebben a témában. Az autómnak egy kis részét szeretném kézileg lepolírozni. Kérdésem tehát az lenne, hogy hogyan is megy ez a művelet és hogy mik kellenek hozzá? (Akár márkát is mondhattok)

Köszönöm előre is a segítséget.

2011. máj. 12. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Szükséged lesz a megfelelő autókozmetikai szerekre (lehetőleg jóminőségüekre) és legalább egy polírozógépre. Természetesen a polírozandó felületet először meg kell tisztítani a kosztól, szennyeződésektől mert ezek a művelet során károsíthatják az autó fényezését. Ezután az ápolószereket szakszerűen rétegesen fel kell vinni az autó külsejére, két jó szem kell hozzá hogy egyenletes legyen. Egyébként egy jó polírozógép használtan is belekerül többtízezer forintba, az autóápoló szerek meg szintén elég széles skálán mozognak mind árban mind minőségben úgyhogy jobban jársz ha elviszed egy ezzel foglalkozó helyre, pláne ha csak az autód kis részéről lenne szó, bár szerintem 10-20 ezer forintért már az egészet megcsinálják.
2011. máj. 12. 20:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szaki benne,de tapasztalatom az van.Én egy nálam jobban hozzáértő haverommal álltam neki.Szépen lemostuk a verdát.Szereztünk polírkrémet,jófajta polírgépet.Lepolíroztuk,utána waxoltuk.Gyönyörűszép lett,tényleg tükörfényes lett.De egy hét elteltével el is illant a szépsége.Aztán megkérdeztem egy autófényező mesterembert,aki felvilágosított,hogy polírozni úgy kell,hogy először egy finom szemcséjű csiszolópapírral kell nekiesni,aztán jöhet a paszta.De,aki szaktudás nélkül bele mer vágni ebbe,az vagy zseni vagy bolond.Szóval tégy belátásodszerint,de én elviszem egy műhelybe.
2011. máj. 12. 21:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Vax feelesleges mert a polírszerben alapból van ami védi....

Én zöld tubusos polírpasztát szoktam venni , amikor nem volt gépem fogtam egy konyhaii szivacsot azzal felhordtam egy részen a szert pár másodpercet vártam majd puha ronggyal fényesre sikááltam ;) .... amióta van gépem gépel dolgozom :D . menete : kiállok az autóval jól lefröcskölöm vízzel , majd vödörbe meleg vizet engedek jar mosogatószert teszek bele frankón lemosom a kocsit megvárom míg megszárad aztán nekiesek a pasztával majd fényezem. az eredmény? odaverős int a tükör ;)

2011. máj. 12. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Én egyszerűen kézzel políroztam már többször is. Először lemostam az autót, amikor megszáradt, elemenként lefújtam polírozóval, és puha ronggyal átdörgöltem. Így is szép lett, de egyszer egy barátom megcsinálta géppel, azért az kényelmesebb és hatásosabb volt.
2011. máj. 13. 11:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Kézzel vagy géppel. Géppel óvatosan kell azért bánni, mert ha nem pormentes a felület, lehet szép karikákat csinál a lakkozásba. Én minden évben magamnak csinálom. Nem nagy ördöngősség. Vannak vizes polírozáshoz paszták, meg szárazhoz, továbbá ilyen gyorspolír spriccnik, de az nem az igazi. Tehát lemosod a kocsit, szárazra törölgeted, majd a polírpasztát (pl tubusos PREVENT teljesen jó) körkörösen felviszed nem túl vastagon az adott felületre. Nem kell rögtön az egész kocsit bekenni, mert ha nagyon rászárad elég nehéz lesz lekaparni. Picit hagyod állni (SEMMIKÉPP A NAPON!!! csakis árnyékban!), majd amikor már nem ragadós egy ronggyal vagy géppel körkörös mozdulattal (kézzel erőteljesen) letörlöd, és a rongyodon már ott is van a fényezésed felső rétege!:) A végén leszokták benzinkúton viaszozni, hogy nyáron ne szívja nagyon a nap. Sok sikert!
2011. máj. 13. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!