Az autókban a hátsó ablakot miért nem lehet teljesen lehúzni?
Figyelt kérdés
Ugyan olyan kb 10cm híja van, már nem mindegy lenne ha teljesen le lehetne engedni?2011. ápr. 28. 18:45
1/6 anonim válasza:
Lehet, hogy a kerék íve miatt, amit az első ajtón nincs, csak a hátsón (bár nem minden típusnál). Emiatt az ív miatt az ablaküveg nem fér el, mivel az ajtó vastagsága értelemszerűen alul kisebb.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Amúgy erre nem is gondoltam, azt hittem gyerekek miatt van így, na de az hogy csak 10cm az egész, attól nem lesz biztonságosabb a gyereknek.
2011. ápr. 28. 18:52
3/6 A kérdező kommentje:
Tehát:
Azt hittem biztonság szempontjából, hogy a gyerek ha kihajol, ne tudjon túlságosan kihajolni, de ez meg hülyeség mert akkor csak félig lehetne lehúzni az ablakot.
2011. ápr. 28. 18:53
4/6 anonim válasza:
Egyszerű: nem fér el a kerékjárati ív miatt. Vagy ha elfér, olyan rövid az ablak, hogy nyíg a felhasználó. Márpedig kisautókban a sofőr, a nagyautókban meg a hátul ülő főnök, de ő meg nem húzgálja az ablakot... (van légkondi, az arcát meg inkább ne lássák)
5/6 anonim válasza:
Nem!
Azért mert a 10 millios mercikbe lelehet húzni , de az átlagautóknál nem , ez biztonsági okból van így.
6/6 anonim válasza:
Nem, nem biztonsági okokból. Egyszerű: a "10 milliós" (amúgy jóval drágább) Mercik hosszú tengelytávúak, hátra betoldva. Ott elfér a lehúzható hátsó ablak, mert olyan hosszú a hátsó ajtó. A "mezei" autókban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!