Hogyan tegyem magam túl azon, hogy egy ponttal vágtak meg a kreszvizsgán?
Nagyon sokat tanultam, szinte kívülről tudom a könyvet, mégis egy olyan kérdésen vágtak meg, hogy "Lehet-e hátramenetet végezni villamospályán?". Szerintem épeszű ember nem tolat villamospályán, mégis lehet a kresz szerint. Egy ponton buktattak meg... A szomorú az egészben, hogy már másodjára mentem (igaz, az elsőre nem tanultam túl sokat, de erre már tényleg tanultam!), és nem túl sok értelmét látom így a jogosítványnak. (Főleg miután többször is megkaptam, hogy "csak a nagyon buta emberek nem mennek át elsőre". Az egész családom, a barátaim rajtam röhögnek, amiért ilyen szerencsétlen vagyok...)
Mégis mennyit tanuljak még, hogy következőre tényleg meglegyen? A vizsgabiztos is megbiztatott, hogy "hát igen, a tudáson kívül a vizsgához szerencse is kell", de ez nem boldogít túlzottan... Mégis mit csináljak? Nem akarok több kudarcot, nem biztos, hogy el tudnám viselni...
"Nos, ami miatt kiakadtam, valójában az volt, hogy kaptam két-három olyan kérdést is, amit sem az oktatáson nem adtak le, sem a tankönyvben nem volt megtalálható."
Kedves kérdező !
Az oktatáson nem adták le, az lehet. A tankönyvben benne van, csak nem találtad meg.
33. § (2) Autópályán, autóúton, vasúti átjáróban, egyirányú forgalmú úton és körforgalmú úton megfordulni tilos.
Egyéb tilalom hiányában minden más helyen szabad.
Üdv: yeteee
Kedves utolsó! Te tényleg ennyire sügérnek nézel engem?
Nem a "Lehet-e tolatni villamospályán" c. kérdés nem volt benne a tankönyvben! A fenti kérdést csak példaként hoztam fel, nem ezzel a konkrét kérdéssel van bajom. Hanem pl. azokkal a képes feladatokkal, aminek a "hivatalos" megoldása ellentmond minden kanyarodási szabálynak.
De hiába beszélek: oké, hülye, idióta, sügér vagyok, adjam vissza mindhárom diplomámat, és irtó gyorsan menjek el takarítónak, bár tudom, ezzel az IQ-val talán még oda sem vesznek fel...
Köszönöm tényleg a válaszokat, némelyik hasznos volt, továbbra sem pontoztam senkit, bár néha lett volna kedvem.
Nyilván nem mondhat ellent a képes feladat a kressznek, tankönyvnek, csak te nem jöttél rá a logikájára. 3 diplomát meg seggeléssel is lehet szerezni, nem feltétlen ésszel.
Gondolom nem pesti vagy, de maradva a villamospályáson hogy szerinted épeszű ember nem tolat. Vannak olyan utcák, ahol a villamospálya egyben forgalmi sáv is, és pl parkoláskor adódhat olyan helyzet hogy tolatni kell. Látod van ebben logika, csak néha a fejed kellene használni a segged helyett.
Azt meg hogy egy ponttal meg ezen az egy kérdésen vágtak meg vitatnám, mert több hiba és kérdés kellett ahhoz, tehát sokban bénáztál.
Bizony-bizony !A KRESZ vizsgán 75 pont az elérhető összpontszám,10 hibapontod lehet,amivel nem buktatnak,Ha buktál akkor minimum 11 hibapontodnak kellett lennie.A vizsgán nem lehet és nincs olyan kérdés ami a 2008-as tesztkönyvben nem szerepel !Minden egyes kép,és sima kérdés abban megtalálható.Tudom,mert én 3 hete vizsgáztam,100 %-osara .Rengeteget kell gyakorolni teszteken,és értelmezd is a kérdéseket,ne csak bemagolni.
Egyébként én még azt a 10 megengedett hibapontot is eltörölném,mert itt bizony saját és mások védelmében mindent popntosan be kellene tartani. !
Ajánlok neked egy jó oldalt,mindenki itt szokott gyakorolni,mert ugyanazok a tesztkérdések vannak,mint a hatósági vizsgán .Ha itt 20-ból 20x sikerül,akkor a stresszt leszámítva ott is sikerülni fog !!!Fel a fejjel,nem dől össze a világ !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!