Mi lehet a motorommal? Szerelő se jött rá a gondjára.
Azt vettem észre hogy egy finom fémes hang csörög, de csak ha kátyúba megyek vele, vagy gödrös úton. Nem tudom menet közbe eldönteni hogy pontosan honnan jön de vagy hátulról vagy a motortérből. Először a hátsókerékcsapágyra gyanakodtam, megnéztem, lötyögött is, kicseréltem, fasza lett minden, nem lötyög meg semmi, de a fémes csörgés még mindig hallatszik. Második lehetőségként a gyűrű törésére gyanakodtam, de nincs menetteljesítménybeli változás, ugyanolyan jól megy mint eddig, érehetően több olajfogyasztás nem tűnt fel, de néha ha odahúzom neki a gázt akkor melegen is füstöl egy kicsit.
A motorom: Aprilia rx 50, 2 ütem, külön olajzás, vízhűtés.
Még annyi, hogy néha kicsit mintha megtorpanna a motor olyan 4000-4500-as fordulat között, főleg ilyenkor szokott melegen is füstölni. Ez olyan 2-3 másodperces szünet, mintha visszafulladna a motor. Gyertya új benne, karburátor kivan tisztítva, légszűrő kicserélve, de ígyis csinálja.
Mik lehetnek a hibalehetőségek? A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
Azt írtad, hogy akkor hallasz fémes zajt, amikor kányúba mész a cangával. Ergó a hiba főleg a futőműben (lengéscsillapító, rugó) és az erőátviteli (megajtás, szíj, lánc, feszítők) rendszerben keresendő és nem több egy lelazult csavarnál, mely egy alátétet is tarthat. Mivel nem hallotam a zajt, amit említesz, így ez csak feltételezés marad.
Üdv!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, szét ne szedd a blokkot b@zdmeg :D
Ha csak kátyús sz@r úton produkálja, akkor egész biztos, hogy nem blokk probléma. Ha onnan jönne a gond, az régen rossz lenne.. Ugye a blokkban százados tűrésekről beszélünk, ami rázásra neked nem fog hangot adni.
Én így csinálnám:
Elhívod a legkövérebb, és a legerősebb haverodat. Kövér gyerek ráül, erős gyerek nyomkodja a motor hátulját, te pedig guggolva fülelsz. Szerintem a központi rugónál lesz a gond, ha fémes hangot hallasz. Ha nincs eredmény, akkor u.e. csak elöl. Amúgy meg tudja viccelni az embert nagyon a műanyag idomzat is. Az is kitud adni olyan hangot, hogy az embernek ökölbe szorul a segge ijedtében.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!