Külföldi autó, NEM átiratása esetén, következmény?
Hát mondjuk az, hogy nem a te neveden van a kocsi, és nincs üzembentartóid, ugyanakkor vezeted.
Ha meg meglengeted előtte az adásvételit, és látja, hogy külföldi az eladó akkor meg az, hogy nincs levámolva.
Szóval lehet nagyokat nyalókázni ezzel.
Szerintem kérj a külföldi eladótól valami meghatalmazást az autó használatára vagy ilyesmit, és ha megállítanak akkor mond azt, hogy kölcsönkérted a külföldi ismerősödtől.
Köszönöm az üzeneteket, a kölcsönadásira nem is gondoltam. Valószinűleg így lesz megoldva.
Én úgy hallottam, hogy amíg van rajta műszaki, nyugodtan lehet azt, hogy nem iratjuk át, mivel a rendőr azt fogja nézni.
Balesetet és a traffixpaxot kerülni kell :)
Trafipaxot nem csak a balesetet.
De ezzel a vámoltatásos dologgal vigyázzatok tényleg mert jó nagy bírságokat szoktak kiszabni.
Nameg nem tudoma német félnek be kell e jelenteni az autó eladását náluk, mert akkor már a vásárlás dátumával sem tudtok variálni, és előbb utóbb át kell majd iratni a kocsit, meg befizetni utána a reg adót és a vámot.
Bár kétlem, hogy innen utánna tudnának nézni a német adatoknak.
Én azt mondom legjobb ha felhívod ezt a céget, és tanácsot kérsz.
Vagy vannak ügyvédek is akik kimondottan ezekkel a "kiskapukkal" foglalkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!