Miért kell egy öreg dízelautót 15-20 percig járatni, mielőtt elindul vele a gazdája?
Szembeszomszédunk idegesítő szokása. Reggel a legidegesítőbb, mikor még aludnánk, de remegnek tőle az ablakaink. Kb. negyed óra, 20 percig járatja a motort, addig újságot olvas benne, és csak utána indul el.
Szerintem fogok a szélvédőjére tenni egy papírt, hogy hagyja abba (főleg reggel 6-kor). Vagy ez normális, és ne szóljak egy szót sem?
Még mindig jobb, minthogy van velünk szemben egy fakalap cigó, egy régi szívódiesel transzporter 3-assal, És 5 percig indítózik mire bepöccen, padló a hideg dieselnek, majd indul is, marhanagy égszíjhaggal, de nem csinálna vele semmit..
Szegénny autót úgy sajnálom, ennek a transzporternek én 1-2 évet adnék, a te szembeszomszéd verdájának pedig még legalább annyi évet, amennyiéves most.
De itt egy másik példa: Nekem egy keverékolajozású segédmotorkerékpárom van, de 10-15 percig járatom mielőtt elindulok, mivel amíg hideg a motor, nem kap elég kenést.
14/F
Utolsó:
Milyen motorod van, tudtommal az összes kétütemű motor keverékolajzású, de főleg a léghűtésesek 1-2 perc alatt elérik az üzemi hőmérsékletüket... A 15 perc is csak üzemanyagpazarlás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!