Mennyi pót órát vettetek forgalmi vizsga előtt?
Én is hibáztam.Nem azért tanulsz ,hogy tökéletes legyél ,de ez azért durva...
Én nekem 10 óra után volt a rutin már kb 3. órán kimentünk forgalomba ,hogy ott tanuljak meg váltani ne a pályán 1-2ig..
20 óra után pedig mentem forgalmi vizsgára.
Minden elsőre sikerült.Kisebb hibával ami annyi ,hogy egy lejtőn kellett megálljak mert úgy volt a kereszteződés és kuplunggal tartottam a kocsit nem kézifékkel.
Hali
nekem a rutin rögtön sikerült, forgalmi vizsgán kétszer is megbuktam és csak harmadjára mentem át. arra már nem emlékszem mennyi pót árót vettem, az tudom hogy az első bukás után volt jó néhány alkalom, a második után is legalább ennyi, sőt mielőtt harmadjára mentem vizsgázni felhívott az oktató hogy nem kell fizetnem, de menjek csak el velük vezetni lesz 1 hely a kocsiban.Akkor nem vezettem, csak annyi volt a feladatom hogy figyeljem hogy vezetnek a többiek mit hogyan csinálnak. Nézzem az utat, figyeljek rá hogy hol van lámpa, hol milyen táblák vannak. Őszinte legyek szerintem ez felesleges volt, nem az volt a hiba az én esetemben hogy nem ismertam az utat vagy a kreszt, hanem hogy izgultam és nem tudtam odafigyelni. A másik dolog szeritnem ez a vizsgabiztoson múlik, hiszen akinél én voltam harmadjára ebéd után 1 óra körül vizsgáztam és előttem szinte midnenki meghúzott és már kiélte magát mikor hozzám került meg kajált is és nem igazán foglalkozott azzal hogy én hogy vezetek, húzott 3 hiba pontot a semmire, én azokat sem talátam jogosnak, sőt az oktatóm sem:) Szóval nyugi, higgadj le, menni fog, ha pót árót kell venned akkor menjél és csináld meg jól, ha pedig már túl sok a pótóra akkor beszélj az oktatóval hogy menni akarsz vizsgázni mert jelenleg már nem állsz úgy anyagilag hogy ennél több pótórát tudjál venni... Lényeg a lényeg ha nekem sikerült, pedig elhiheted én olyan béna voltam hogy azóta is engem hoz fel példának hogy annak idején milyen nehéz dolga volt velem és most már jogsim van, akkor neked is menni fog! Csak türelem és higgadság kell, tudod jól csinálni ha akarod! És a legnagyobb titok soha nem szabad elkeseredni!(nekem a forgalmi vizsgán kivül a kresz vizsga is harmadjára sikerült:D de tudom magamról ha aggódtam volna és emiatt törtem volna le lehet még azóta sem lenne jogsim hiszen mindig elmenne a kedvem az egésztől )
Teljesen tökéletes vezetést elvárhat az oktatód, de ennek senki nem fog tudni megfelelni. Mindenki hibázik valamennyit a vezetéskor, a fő kérdés hogy mennyit. Ahogy fárad az ember agya, az 50. perc után egyre nehzebb odafigyelni, ez természetes dolog. A figyelmet is lehet edzeni, de ehhez idő kell, 30 óra ehhez kevés, pláne hogy minden info és mozdulat teljesen új.
Én rutinból asszem 4 órát vettem pluszba, forgalomból meg talán 6-8at? De nem bántam meg, minden meglett elsőre, és a pótórákon is jócskán tanultam fontos és hasznos dolgokat. Akkor is úgy gondoltam most is, hogy inkább kifizetek pótórákra 10e ft-ot mert azért kapok is valamit, mint egy sikertelen vizsgáért 11-et, amiért ráadásul semmit sem kapok.
Mindenkinek mások a képességei, a hivatalosan előírt 30 óra nem jelenti azt, hogy az mindenkinek elég, az csupán csak LEHETŐSÉGET ad annak, aki már tud vezetni hogy elmehessen vizsgázni. Attól függetlenül simán benne van a pakliban hogy az oktatód diszkrét módon így akar lehúzni.
Egyik előző válaszadó mondta hogy nem ért semmit az hogy beült másokhoz. Na ez egy jó nagy badarság. Sokat ér. Én kértem annak idején az oktatómat hadd üljek be másokhoz és jó volt. Teljesen más kívülről szemlélni a dolgokat és tanulni mások hibáiból, megtanulni egy adott helyen mi a forgalmi rend, mire érdemes figyelni. Elvileg nem szabad emlékezetből vezetni, de azért vizsgán sokat segít, ha tudod hogy mire készülj (pl tudod hogy ott egy cseles jobbkéz lesz...) A VB-k fele is imponál ha látszik rajtad a magabiztosság, és hgoy tudod mi a szitu.
Amikor többen ültünk a kocsiban azt játszottuk, hogy aki vezetett mondta milyen táblát lát, ki a jó, a másik pedig elmesélte a hozzá kapcsolódó szabályt, hogy miért is az a jó aki, vagy miért mondta rosszul az aki a volánnál ül. Nahát néha azért voltak érdekes szituk amikor a kocsiban ülő 3 ember rohadtul nem értett egyet :). Általában az oktatónak volt igaza :P
Szóval az ilyen gyakorlás a helyzet felismerő készségedet is javítja, mert elég csak a helyzetre figyelni, nem kell még a kocsira is pluszban. Én ajánlom a beülést, de azt csinálsz amit akarsz.
Szerencsére nekem nem volt szükségem pótórára, minden elsőre sikerült. Elég intenzív volt a tanfolyam, mert sürgetett az idő (Pesten tanultam tovább). 10-20 percet gyakoroltunk egy tesztpályán, megnéztük fel tudok-e váltani hármas sebességbe és egyből forgalomba mentem. Rutinpályára csak néha-néha néztünk be. Volt, hogy napi 4 órát vezettem (reggel 2, este 2). Szerintem ez így - hogy minden nap vezettem - megkönnyítette a tanulást.
Ettől függetlenül a forgalmi vizsgán én is hibáztam; sorompót kaptam, és mivel a vasúti átjáró előtt közvetlen egy kereszteződés volt, ezért elég nagy hiba volt beállnom oda. Helyet kellett volna hagynom, hogy elférjenek az onnan kikanyarodó autók. A vizsgáztató egyből azt mondta, hogy ez bukta... de azért vezessek végig a pályán. Végigvezettem hibátlanul, dinamikusan az útvonalat és közölte hogy csak azért enged át, mert ilyen jól vezetek.
Szóval a vizsgán nem feltétlenül fog automatikusan bukást jelenteni, ha nagyobbat hibázol se. Persze mindez a vizsgáztató személyiségétől és az aznapi hangulatától is függ :/ Remélem sikerrel jársz ennyi pótóra után :)
Nekem elsőre sikerült pótórák nélkül is...
Az utolsó 5-6 óra már teljesen fölösleges is volt, mert minden simán ment, hibátlanul. Mondta az oktató is, csak (sajnos) kötelező.
4-et vettem, s a 4. óra volt az amikor hibamentesen(úgymond bukás-mentesen) vezettem. Ez a vizsám előtti napon volt.
A vizsgám elsőre sikerült.
Am egyetértek az oktatód mondatával, h nem enged el vizsgázni amig nem vezetsz egy olyan órát,ahol minden teljesen tökéletes. << igaz!.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!