Van-e a VW Passat 1994-s évjáratú autómban központi zár?
Fél éve vettem egy Volkswagen Passat 94-est márkakereskedésből, használtan. Az ember aki megmutatta az autót azt mondta, hogy nincs benne központi zár, csak kulccsal lehet zárni.
Ha bedugom a kulcsot és elfordítom, minden ajtó egyszerre nyitódik/záródik. Én viszont már azóta nézegetem a kocsikulcsot, és a műanyag borítóban van egy gomb, és a műanyag oldalában van egy érzékelő szerűség is.
Ez az 1. használt autó vásárlásom, hittem az eladónak, de ha tévedett, és csak az elem volt rossz, vagy máshogy kell kezelni, az nekem csak a javamra vállhat, kérném segítségeteket!

"Ha bedugom a kulcsot és elfordítom, minden ajtó egyszerre nyitódik/záródik"
Ha ez így van valóban akkor a meghajtó motorok benne vannak az ajtóban. már csak egy vezérlő egységet kell venned amihez adnak távirányítót is kb 4-5-6 ezer ért kaphatóak ezek.Beledobni meg 1-2 óra alatt bele tudod te is, mert van bekötési rajz meg 8-10 vezetéket összedugni nem egy nagy meló.
Ha viszont nem záródnak egyszerre akkor szívás mert az nagy meló belerakosgatni egyesével az ajtókba a motort.
Nekem is így volt csak kulccsal ment mind a 4 ajtó de már 50 méterről 1 gombnyomás és műxik a cuccos. Meg érdemes belerakni, nem kopik a kulcs, emeli az autó értékét és kényelmét.

Ha egyszerre záródnak az ajtók az központi zár függetlenül attól hogy távirányítóról működik vagy kulccsal zárod.
Egy központi zár vezérlő 5-8ezer forint és ahhoz van távirányító is.

(22:50 -es vagyok )
A bontott alkatrész elektronikából jóval drágábbra jön ki mintha veszel bele újat, és nem is olyan megbízható a használt. pl: thunder központizár vezérlő szettben (4 db motor, és szerelékanyagok)2 db távirányítóval (50 méterről nyitható)7-8000 ezer huf. Én tapasztalatból tudom XD ez csak jó tanács...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!