6 év múlva lesz-e még kamionozás?
Sziasztok!
16 éves vagyok nagyon szeretnék majd kamionos lenni kicsit "ganaly" élet de engem nagyon megfogott. Lehet hogy még csak gyerek "szerelem". Arra lennék kiváncsi hogy szerintetek 6 év múlva ugyan igy lesz kamionozás vagy már nem nagyon lesznek? (tudtommal a Föld olajkészlete elég rendesen fogyóba van plusz elég nagy gazdasági válság van és úgy néz ki szerény hazánk még nem kifele jön belőle)
még mindig előző vok :)
Ne foglalkozz azzal, mit mond más. Azt csináld, ami érdekel. Különben attól hogy sok egyetemet végzett van, még nem jelenti azt, hogy diplomával nem lehetnne jól keresni. Jó diplomával ha értesz is hozzá, nagyon sokat (szemérmetlenül sokat) lehet keresni. CSak nem ilyen idióta túlképzett tingli tangli szakra kell menni (közgáz, manager, idegenforgalom), hanem valami műszaki jellegű : gépészmérnök (audiba, opelhoz szinte mindig keresnek embert), informatikus, vegyész, épitész, stb...
Ezek most nagyon mennek. Most jön majd a merci gyára, oda is tuti keresnek majd mérnököt. Jó mérnököt.
Szia!
Eltelt a 6 év! valóra váltottad az álmod?:)
Én most leszek 18 és kamionos akarok lenni:)
Áru mindig lesz, amit el kell fuvarozni, de különböző okok miatt (a korábbi optimista előrejelzések ellenére) szerintem inkább stagnál a szállítandó mennyiség, vagy csak visszamászik a válság előtti szintre, mintsem növekedne.
Úgyhogy munka lesz, de nem rakják az orrod alá, hanem utána kell menni.
21:48-on egy jót nevettem ahogy írta a dolgokat. Magyarországit. Helyette szak nyelven belföldi.
Vissza térve a kérdésre. Nagyon remélem h még lesz,mert nem mostanába akarom itt hagyni az állásom. Ha nem lesz gázolaj akkor majd mást fognak kitalálni.hiszen az áru szállítás ma már elengedhetetlen.
Annyiban változik a világ, hogy ma már (ugyan még csak kis mértékben, inkább kisérleti jelleggel) minden ország igyekszik védeni a saját iparát, mezőgazdaságát, és próbálják elterjeszteni azt, hogy mindenki a helyben (de legalábbis megyén belül) készült termékeket vegye meg. Erről szólnak a szaporodó "paraszt boltok" is. A kevesebb szállítás környezet és gazdaság kímélőbb is.
Kérdés hogy az idő során ezek menynire fognak elterjedni.
Az is kérdés hgoy mikor ismerik már végre fel a magyar gyártók, hogy az ember nem csak azért vesz külföldi árut mert olcsóbb, hanem mert jobb is (tej, sör, stb...).
Az is röhej hogy a mezőgazdasági termékek a világ másik feléről ideszállítva még mindig olcsóbbak mint a helyben termeltek (persze erről megint cak a politika tehet mert amennyi pénzt lenyúlnak az elképesztő, ha a gazdák kapnák...)
És persze az is kérdés, hogy a vásárlók mikor fogják azt mondani, hogy inkább a "laci bácsitól veszem a krumplit drágábban mert ő magyar, mint a tecsóban az óccsó külföldit". Tehát kérdés hogy lesz-e szemléletváltás és ha igen mikor.
Aztán van még a kínai tényező is: ha igaz az, hogy a kínaiak Mo-t egy központi elosztó országgá akarják fejleszteni, akkor minden eddiginél több fuvarozóra lesz majd szükség.
A fenti tényezőktől mindtől függ a kamionozás jövője.
Szia 16 éves !
Az a helyzet, hogy mindig lesz kamionozás, mert gyors pontos, egyszerű, és mindig van egy szerencsétlen akit lehet okolni, ha valami nem úgy működik, ahogy annak lenni kéne. A vasút mindig összezár mint egy család. Az-az mindig mindenért a kamion sofőr a hibás. Túlvezetés, késés, rakománysérülés, bírság, reklamáció.
Na meg persze mindenki ráér, senkit nem szabad siettetni, mert megsértődik, utána meg, még úgysem csinálja a munkáját.Ha meg a főnökéhez mész, úgy ahogy ő tenné fordított helyzetben, szerződést bontanak a főnököddel. Az pedig a kirúgással egyenlő. Beszélj nyelveket, de soha ne beszélj jobban mint az irányítód. Mindenért téged fognak okolni, mindenért megpróbálnak lehúzni, úgy, hogy a jogban jártas legyél. AETR a kisujjadban legyen. Tanulj meg rendesen vezetni, tolatni. A tolatás a legfontosabb. Olyan legyen az autó számodra, bármilyen típusba ülj bele, mint ha a saját tested lenne az egész szerelvény.Olvass a munkáltatásról el mindent. Tisztában kell lenned a jogaiddal, de azt soha nem követelheted ki direktben. Ne ragaszkodj egy munkáltatóhoz sem. A kamionozás csak a pénzről szól, ne ábrándozz. A főnököd is megszabadul tőled egy szóra. Soha nem lesz becsületed senki előtt, csak ha kitaposod magadnak. A SVÉDES hozzászólásról meg annyit: munkaszerződés, nyelvtudás, szoros kapcsolat az ottani szakszervezetekkel, (ez pénzbe kerül). Ha van jobb munkaajánlat ne gondolkozz azonnal válts. Légy rugalmas, de csak a te érdeked lebegjen előtted, mert senki nem lesz rád tekintettel. Soha ne adj kölcsön, de ne is kérj kölcsön semmit. Sok bajtól megóvhatod így magad.Ne igyál alkoholt, amúgy is sokat fogsz szorongani, mert kikészítenek főleg az elején az irányítóid és a főnököd. A depresszió elő utcája a pia, könnyen rászoknak az emberek, majd később elterjed róluk, hogy piáznak. Majd már azt veszik észre, hogy nem alkalmazzák őket sehová. Ne dohányozz. Igyál sok vizet, mert a kamionos lábában nincs vérkeringés. Ha meg még dohányzol is egyenes az út a trombózishoz, embóliához, szívinfarktushoz. Fiatalon halnak meg kollégák rendkívüli hirtelen szívhalálban.Úgy hogy nagyon kevés az, hogy megszerzed a jogsid. Ha pénzt akarsz keresni, nagyon sok mindenhez kell érts. Ja, meg az egészet túl is kell élni, mert ugye hazavár a családod. A kamionosra nem csak a baleset a veszély, az a legkisebb probléma. Gondolok itt arra, hogy PL.: svédbe dolgoztam, tele volt a hűtő gombával. Kb. 60 millió forint értékben. Jobbról a felhajtón jön a német a csitrilliós, csoda autójával és nem találja a gázpedált a verdán, hanem masszírozza a féket hogy én fékezzek. 60 millió mögöttem, ha összeborítom rámirják. Az életem kevés hozzá, hogy valaha is kifizessem. Te mit tennél, fékeznél ? Dönteni kell 0,0001 másodperc alatt, amit később a bíróság, sokkal műveltebb és okosabb emberek, mint te meg én, évekig fognak tárgyalni.(abba készülsz ki)De, nem kell kifizetnie 60 millió forintot a családodnak, vagy mégis ? Döntsd el te ! Szerinted miért alkoholista és láncdohányos a legtöbb kamionos ? Jól gondold meg azt is, kinél kezded el a kamionozást. Sokáig nem fogsz pénzt keresni, mert akiknél elkezdhetett a sofőrködést, az meg fogja veled fizettetni a tanulópénzt, ebben biztos lehetsz.
Sok erőt, kitartást és széles utat kívánok neked, ha erre adod a fejed. A laikusok csak azt látják milyen sok pénzt keres a szomszéd aki 40 éve kamionozik. De, azt nem nézi senki, hogy a nyomorultnak, akkora a prosztatája mint az öklöm,gyomorsülyedése, trombózisa, és részleges térlátás-zavara van. Egy roncs. Ja, és amikor otthon marad, mert nem bír tovább kamionozni, meggyűlöli az egész családja, mert egész életében egyedül volt, akár hány felesége, élettársa vagy barátnője volt. Lehet akármennyi gyereke örülhet ha nem rúgják ki, mert hogy antiszociális. Egy kamionos ha túl sokáig csinálja ezt a munkát azt veszi észre magán, hogy egy 1 méter szer 2 méteres bódéba élte le az életét. (Döntsd el te mennyi a túl sok !)Bejárta a világot és minden indusztriát ismer. De csak úgy élt mint egy kutya, a bódéba bezárva, az istránggal lebékjózva. - nincs becsülete senki előtt mert az itthoni haverok is elfelejtik. Külföldön meg csak mint "WHITE NIGGER" van nyilvántartva. Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!