Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 6 év múlva lesz-e még kamionozás?

6 év múlva lesz-e még kamionozás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves vagyok nagyon szeretnék majd kamionos lenni kicsit "ganaly" élet de engem nagyon megfogott. Lehet hogy még csak gyerek "szerelem". Arra lennék kiváncsi hogy szerintetek 6 év múlva ugyan igy lesz kamionozás vagy már nem nagyon lesznek? (tudtommal a Föld olajkészlete elég rendesen fogyóba van plusz elég nagy gazdasági válság van és úgy néz ki szerény hazánk még nem kifele jön belőle)

2011. ápr. 1. 20:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
és mi köze a kamionnak az olajhoz? vannak ám más alternatívák is csak még nem elég kiforrottak...
2011. ápr. 1. 20:25
 2/22 anonim ***** válasza:
mér ne lenne? kamionnal szállítanak szinte mindent
2011. ápr. 1. 20:29
 3/22 anonim ***** válasza:

Hát érdekes álom, nem egyet ismerek (egy jó részüket csak közvetve ugyan). A többség csak azért vállalja, mert kell a pénz. Vagy nincs családjuk, vagy tönkrement, mivel nem ritkán hónapokig nem jönnek haza. Az, hogy esetleg napokig, vagy egy hétig nem tudsz fürdeni, főleg nyáron elég kellemetlen tud lenni. Szóval mielőtt beleölnél százezreket a jogsikba és engedélyekbe, szerintem beszélgess el néhány kamionossal.

Amúgy biztos lesznek, bár a cégek sorra mennek tönkre, rokonomnak több százezer forinttal lógnak, és esély, hogy megkapja, kb nulla. Itthon meg kikapcsolják a villanyt náluk. Remek, nem? :S

2011. ápr. 1. 20:50
 4/22 anonim ***** válasza:
biztos hogy lesz. egyébként meg szerintem egyáltalán nincs fogyóba semmi, csak hazudnak sokás szerint. Magyarországot szanaszét furták már , és itt is találtak kőolajat Oroszországba meg alig csináltak vmit. Szóval van még a világon kőolaj :) egyébként meg sok más anyagból is lehet előállitani kőolajat.
2011. ápr. 1. 21:00
 5/22 anonim ***** válasza:

Nem hiszem el hogy ez egy életcél... Legyen már valami más terved is, mert nagyot koppanhatsz. A kamionos meló egyáltalán nem olyan, mint aminek sokan hiszik. Nincs család, nincs naponta mosakodás, folyamatos veszély, és problémák a fizetéssel stb.. Ajánlom, hogy inkább építs valami másra, és aztán ha az nem jön össze ez egy úgymond B tervnek áll fenn..

Egyébként valószínűleg lesz, csak teljesen más, mint ahogyan most ismerjük.. Sajnos nagyon sokat változott az utóbbi 20 évben. Alig van ma már manuális váltó, tachográf, GPS figyeli minden mozdulatod, sokkal kötöttebb a meló.

2011. ápr. 1. 21:55
 6/22 anonim ***** válasza:

én 17 leszek, és kb. én is ugyan ezt terveztem, de én a jogsit leteszem majd buszra is(remélem), mert ha a kamionozás nem jön be, akkor azt még lehet csinálni...

meg ha a nemzetközizés nem jön be akkor lehet magyarországit is, vagy egy környékbeli céghez menni pl. fát szálltani, és ők is elég jó keresnek

2011. ápr. 1. 22:48
 7/22 anonim ***** válasza:

nem értek hozzá, de kimész mondjuk 1 évre svédbe kamionozni, jól is fogsz keresni, és a fizuval nem lesz ez a magyaros fillér b*óskodás, az teljesen biztos. Egy év alatt már félre fogsz tudni annyit tenni, hogy itthon el lehet kezdeni valami vállalkozást. Az EU jobban élő országaiban a kamionos hiányszakma, mert épeszű ember ott nem megy el, mert mással éppen olyan jól keres, csak jobb körülmények között. Magyarként viszont a havi 1-2 milla nem rossz fizu, igaz a kiadás is több, de arányaiban akkor is jobban jársz (nem biztos hogy pont ennyit lehet keresni, ezt csak úgy hasraütés szerűen írtam, de vannak olyan országok ahol összeteszik a két kezüket ha odamész kamionozni)

Az áruszállításnak alapvetően 3 módja van:

- földi (vasút, kamion)

- vízi (hajó)

- légi (repülő)

A hajózás olcsó, de lassú és kötött (csak ott megy, ahol van víz :) Így olajár ide, oda, mindenhova nem fog hajó menni.

Légi: nagyon drága, így Bp-ről pl. Bécsbe egy nagyobb szekrényt pl. tuti nem repcsivel fognak vinni, mert többe kerül mint a szekrény maga :)

Vasút: egész sok helyre elér, viszonylag olcsó, de cserébe nagyon kötött: fix menetrend, át kell rakodni; és azért nincsen minden gyárnak saját vasútvonala.

Szóval a szállítás egyik leglazább, leggyorsabb módja jelenleg a kamion. Ez várhatóan az elkövetkező X évben nem is nagyon fog megváltozni. Az más kérdés, hogy esetleg a kamionok más üzemanyaggal fognak menni, illetve teljesen elektromosak lesznek.

Gyerekkoromban a kedvenc matchboxom a kamion volt, és mindig a TIR c. sorozatot néztem. Aztán felnőttem és nem kamionozom. Egyszer kipróbálnék milyen egy kamiont vezetni, de életcélnak nem is jön számításba. Unalmas, megterhelő, annyira (arányaiban) nem fizet jól, és hiába jársz sok helyen, várost nem igazán van időd, lehetőséged (gps) nézni.

Egyébként arányait tekintve a legtöbb termék árának csak egész kis részét teszi ki a szállítás.

Most még sok kamionos van, mert akiket a gengszter váltás előtt állami pénzen kiképeztek, még dolgoznak. Amikor ők szépen ki fognak öregedni, és csak azok fognak maradni akik saját/céges pénzen csináltak kamionos jogsit, akkor várhatóan csökkeni fog a kamionos kategóriával rendelkezők számossága. A kamionosok iránti igény ugyan elvileg csökken, de szerintem inkább arról van szó, hogy a nagy cégek (Waberers) tönkre teszik a kicsiket. Szóval az igény nagyjából stagnál, de amikor a jogsival rendelkezők száma csökkenni fog, a kereslet meg marad, akkor az ár feljebb fog menni. Jelenleg kérdéses hogy Mo. gazdasági szempontból felfele indul el a létrán, vagy lefele. Ha felfele, akkor a gazdaság erősödni fog, és egyre kevesebben akarnak majd kamionozni, ez szintén arra hajtja a dolgokat mint ahogy most is van nyugaton, hogy hiányszakma lesz, így az árak mennek majd szépen felfele.

2011. ápr. 2. 22:44
 8/22 A kérdező kommentje:

Ez igaz!

Az is hogy sok ember nem csinálja azt csak most én is megnézem anyumat dolgozik a nap 8 órájába konyhán és a minimálbért kapja meg, és mondjuk van amit nem tudunk megvenni, viszont ha én 21 évesen kimegyek lehuzok kint 3-4 évet akkor mondjuk lesz annyi spórolt pénzem hogy legalább egy kis házat feltudjak épiteni vagy valami.

2011. ápr. 3. 09:09
 9/22 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

Nekem szüleim 7 éves korom óta mondják, hogy menjek ki dolgozni. Nem mentem, mert szerintem nem bírnám. Nem a munkatempóval lenne a gond, hanem azzal, hogy "kinéznének", nem érezném otthon magam. Az viszont tény, hogy arra egy percig nem tudok haragudni aki kimegy dolgozni. Még arra az orvosra sem, aki itt tanul 7-8 évig (ingyen), majd az itthon, állambácsi pénzén megszerzett tudást kint hasznosítja. És igen, szüleimnek igaza volt. Akinek egy kis esze van/volt, az kimegy dolgozni. 3-4 évet ki kell bírni, ennyi idő alatt már össze lehet annyi pénzt spórolni, amiből itthon már el lehet éldegélni.

Am. nonszensz hogy Mo-n az árak nyugatiak (szinte minden teljesen ugyanannyiba kerül), viszont a fizetések töredékei.

Ha teheted, menj ki! Később sokkal nehezebb lesz (barátnő, család, más kötöttségek...). Külföldön is inkább a fiatalokat keresik mert őket lehet terhelni, nincs család, nincs több szabi, stb...

2011. ápr. 3. 18:23
 10/22 A kérdező kommentje:
Én ki akkarok menni most tesóm kint van London mellet 24 éves (2 éve ment ki) dolgozik napi 12-13 órát de ezerszer jobban megfizetik. Én kimennék például Willi Betz-hez ott megkapnám mondjuk a 750k-et tisztán (ismerős ott van) és nem vonnak le olyan dolgokért pénzt mint Waberer's vagy Horvát Rudi. Hülyének néznek miért ez a vágyam viszont annak sincs értelme hogy egyetemre elmennyek mivel most abból van sok.
2011. ápr. 3. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!