A kamionozás az rossz munkaválasztás?
1/12 A kérdező kommentje:
ja és hogy kb. mennyit kap egy hónapba
nem érdekel hogy mitöl függ meg hogy hány fuvara van
csak az hogy mennyit keres forintban
300 ezer körül keresnek kb, ha nincs semmi levonás
2011. jan. 8. 18:57
Nem tudom hány éves vagy, de egy biztos. A kamionozás mellett a legkevesebb embernek sikerül normális családi életet élnie. Nem biztos, hogy megéri a pénz.
2011. jan. 8. 18:59
4/12 A kérdező kommentje:
én arra gondoltam hogy megszedni magamat pénzel
meg valahogy nagyon szeretnék kamionozni
Valóban keresnek 300.000 körül,ha nincs semmi levonás (büntetések útközben stb.). De sokat vannak távol a családtól,két háztartást kell fenntartaniuk,ami nem kis pénz. Nem tud itthonról annyi kaját vinni,hogy elég legyen hetekre, innia is kell, stb.
Így a kereset nem is olyan sok.
2011. jan. 8. 19:03
Az előző hozzászólók véleményét osztom. Egy rokonunk is kamionozik már lassan 20 éve. Ugyan van felesége és két gyerekük, de szinte alig van itthon. És a keresete sem olyan sok, hiszen magát is fenn kell tartania, plusz az itthoni háztartást is.
2011. jan. 8. 19:06
7/12 A kérdező kommentje:
viszek nagy 20literes kannába vizet xd
kaját meg vezsek valami olcsót
Szeretni kell a kamionozást ugyanis jól fizető céget nagyon nehéz találni.
2011. jan. 8. 21:23
Én Németországban élek, ahol ezt külön szakmaként tanítják és 3 év.
Az az álmom, hogy kamionra kerüljek, a pénz is jó, kb. 2000euro netto havonta és cégfüggö a napi kajapénz pluszba.
Az a nagy gond vele, hogy az embernek gyakoraltilag esélye sincs családot alapítni vagy ha mégis, akkor inkább dolgoznék 8 órába és otthon lennék az asszonnyal meg a gyerekekkel.
Mérlegelj, hogy mi a fontosabb.
2011. jan. 8. 21:25
"A válasz megírásának időpontja: ma 19:03" jol leirta a lényeget miszerint hiába keresünk "jol" viszont 2 háztartás, kevés magánélet, rengeteg riziko, ha külföldi céghez mész dolgozni akkor szinte "nagyon" jol lehet kereseni, itt a magyar cégeknél kb 300e levonások nélkül, de amikor 4 kezeztem egy magyar cégnél (állatszállito) akkor volt mikor megvolt az 500e is de akkor együtt "laktam" egy tök idegennel és az nem vmi jo, csak a pénz miatt csináltam. Meg ugye ha elkapnak egy kis tulvezetésért itt gondolok pár percre akkor is elég kemények a büntetések, föleg ha nem "sima" rendör kap el kint hanem pl németeknél mondjuk a BAG. de ha ezt szeretnéd csinálni akkor sok sikert hozzá! üdv egy kamionos
2011. jan. 8. 22:01
Kapcsolódó kérdések: