Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Ráz" az autó kiszálláskor!...

"Ráz" az autó kiszálláskor! De vajon miért?

Figyelt kérdés
Miért lehet az, hogy bárhol kiszállok az autóból (több km megtétele után) az ajtó vas része "megráz", csíp? Próbáltam már az ajtót bezárni a műanyag kilincsével, ekkor persze jó volt és nem "rázott", viszont ha kinyitom a kaput, vagy bármi más vashoz érek (esetleg más emberrel kezet fogok) "megráz"! Az autó még csak 2 éves és a rázások egyre erősebbek, olyannyira, hogy már nem tudom magam visszafogni a hirtelen csípő érzés miatt, és körbe kell néznem, hogy vajon ki láthatott, hogy itt milyen érdekes mozdulatokat teszek a kezemmel...
2011. ápr. 1. 18:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Valamiért felgyülemlik a statikus elektromos töltöttség a kasztniban és nem kerül elvezetésre. Érdemes autószerelővel megkonzultálni.
2011. ápr. 1. 18:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Statikus elektromosság, addig igaz, de a ruhád töltődik fel, valószinűleg a műszálas üléshuzattól.
2011. ápr. 1. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:
rossza a kocsi földelése. egyszerűsítve olyan mint a teszkós bevásárlós kocsi, ameik kerekénél lóg a lánc a földön az nem ráz amelyiken nem lóg az ráz mert nincs a elektromosságot mivel elvezetni (lánc). a kocsid is kb ez, ha a földelés rendes akkor nem csip
2011. ápr. 1. 18:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, a mostani autók nem igazán vannak leföldelve(nem láttam mostanság logó láncot).

De a gond valószínűleg a ruhádban, vagy az üléshuzatban lesz.

2011. ápr. 1. 18:38
 5/7 anonim ***** válasza:
A műszálas üléstől(üléshuzattól) van. Lehet venni egy kis kütyüt, ami kisüti a töltésed. Itt a link: [link]
2011. ápr. 1. 18:39
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

Engem is megcsíp az autóm mikor kiszállok. Röhej de az ablaküvegét lököm meg hogy becsapjam az ajtaját, az üveg nem csíp. :D

Amúgy télen csinálja jobban, mivel a dzseki és a kötött pulcsik sok műszála miatt feltöltődünk. Nyáron a vászon nadrág és a könnyű pamut póló nem tölt fel úgy. Én ezt vettem észre, de lehet hogy hülyeséget mondok. :)

2011. ápr. 1. 18:48
 7/7 anonim válasza:
Az én autóm sem öreg,de új kora óta rázott,nemrég beégett a kormánykapcsolómon a tompított és a reflektor érintkezője,és ez a hiba úgy szűnt meg,hogy minden negativ testelési pontot megmozgattam,át ellenőriztem.
2012. máj. 31. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!