"Ráz" az autó kiszálláskor! De vajon miért?
Figyelt kérdés
Miért lehet az, hogy bárhol kiszállok az autóból (több km megtétele után) az ajtó vas része "megráz", csíp? Próbáltam már az ajtót bezárni a műanyag kilincsével, ekkor persze jó volt és nem "rázott", viszont ha kinyitom a kaput, vagy bármi más vashoz érek (esetleg más emberrel kezet fogok) "megráz"! Az autó még csak 2 éves és a rázások egyre erősebbek, olyannyira, hogy már nem tudom magam visszafogni a hirtelen csípő érzés miatt, és körbe kell néznem, hogy vajon ki láthatott, hogy itt milyen érdekes mozdulatokat teszek a kezemmel...2011. ápr. 1. 18:12
1/7 anonim 

válasza:

Valamiért felgyülemlik a statikus elektromos töltöttség a kasztniban és nem kerül elvezetésre. Érdemes autószerelővel megkonzultálni.
2/7 anonim 

válasza:

Statikus elektromosság, addig igaz, de a ruhád töltődik fel, valószinűleg a műszálas üléshuzattól.
3/7 anonim 

válasza:

rossza a kocsi földelése. egyszerűsítve olyan mint a teszkós bevásárlós kocsi, ameik kerekénél lóg a lánc a földön az nem ráz amelyiken nem lóg az ráz mert nincs a elektromosságot mivel elvezetni (lánc). a kocsid is kb ez, ha a földelés rendes akkor nem csip
4/7 anonim 

válasza:

Ha jól tudom, a mostani autók nem igazán vannak leföldelve(nem láttam mostanság logó láncot).
De a gond valószínűleg a ruhádban, vagy az üléshuzatban lesz.
5/7 anonim 

válasza:

A műszálas üléstől(üléshuzattól) van. Lehet venni egy kis kütyüt, ami kisüti a töltésed. Itt a link: [link]
6/7 anonim 

válasza:

Engem is megcsíp az autóm mikor kiszállok. Röhej de az ablaküvegét lököm meg hogy becsapjam az ajtaját, az üveg nem csíp. :D
Amúgy télen csinálja jobban, mivel a dzseki és a kötött pulcsik sok műszála miatt feltöltődünk. Nyáron a vászon nadrág és a könnyű pamut póló nem tölt fel úgy. Én ezt vettem észre, de lehet hogy hülyeséget mondok. :)
7/7 anonim válasza:
Az én autóm sem öreg,de új kora óta rázott,nemrég beégett a kormánykapcsolómon a tompított és a reflektor érintkezője,és ez a hiba úgy szűnt meg,hogy minden negativ testelési pontot megmozgattam,át ellenőriztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!