100. 000 Ft körül (+/- 20ezer) milyen benzines autót lehet venni 5 ajtósat, használtat?

Álljon meg a menet emberek, neki Astra kell vagy Golf ennyiért és mint tudjuk, van ennyiért!
Semmi több infót nem köyölt, csak hogy "xar" ne legyen.
Egy értelmes ember lakozik a kérdés mögött ne bántsuk!
Tehát kedves kérdező, igen van ennyiért Astra is meg Golf is. Az már másik téma, hogy még regadót kell fiyetni rá, de lényeg, hogy van.
Én megértelek, mert Én is pubertáltam, voltam fiatal, voltak álmaim. Most is vannak, csak megkapaszkodtam a realitás talaján.

Kedves Kérdező!
Ne csodálkozz, hogy leoltanak, mert nagy a szád, vannak elvárásaid, igényeid, de a realitásokkal nem vagy tisztában.
Először is: olcsóért lehet kapni autót. Régit, de nem megbízhatót, és nem "trendit". Lehet kapni trendi, de nem megbízhatót, amire még sokat kell költeni. Lehet választani.
100ft-ért ilyen paraméterekkel olyan megbízható autót kapni, amire utána nem kell még egy valag pénzt rákölteni majdnem lehetetlen. Egy kicsit komolyabb autó olyan 200-300e körül kezdődik. De mondjuk hogy kapsz egy jó kocsit ennyiért.
Az igazán irónikus rész most következik:
- mivel ( a kérdés alapján) fiatal vagy, a bizt. egy évre lesz kb. 100 rugó, vagyis több mint a kocsi ára :)
- a gép enni fog legalább 10-12 litert, így évente legalább 300-400e ft-ot el fogsz költeni benzinre
- aztán akkor van még súlyadó, ez is olyan 20e köröl van, bár a nagyobb motoros, nagyobb telj. autók általában nehezebbek is, így több is lehet
Vagyis már az első évben csak a fenntartásra beleölted az autó árának legalább 5-6*-osát, és akkor még azt nem is számoltam, hogy ha mondjuk 100-ért megveszed, akkor át is kell írni. Az meg teljesen kizárt hogy 100-ért olyan kocsit vegyél, ami tip-top, hozzá se kell nyúlni.
És még mielőtt leoltanál, én szept-ben vettem egy használt autót 230e ft-ért, tehát tudom mit beszélek.

100e-ért még papírok nélküli határbajárót se vennék nem hogy olyat amivel közlekedni is szándékozok, magyarul 100eért csak bontószökevényeket találsz és ha megveszed és közlekedsz vele a saját de mások életét is kockára teszed!!
100e mellé még alapból 100e a szervizek +legalább 50e új gumik, de ennyiért csak kínai van.
Ha viszonylag jó állapotút akarsz ennyiért akkor nézz körül polskik, ladák, daciák körül, azok még mindig 100xjobbak mint valami bontóból mentett nyugati sz@r

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!