Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Holnap lesz forgalomvizsgám....

Holnap lesz forgalomvizsgám. Már a második. (? )

Figyelt kérdés
Nagyon szégyellem magam, hogy elhúztak elsőre, pedig az oktató szerint is tökéletesen kezelem a kocsit, csak sajnos figyelmetlen voltam az izgalom miatt (elsőbbségadás). Mivel tudnám csökkenteni a vizsgadrukkomat? Nem szeretnék még több pénzt kifizetni, csak azért mert ennyire izgulós vagyok:S Várom a tippeiteket.
2011. márc. 20. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne stresszelj, tartsd be a szabályokat. Ennyi a trükk. Elsőbbségadási szabályok, kanyarodási szabályok és a jobbkezes utcák. Ezekre figyelj.
2011. márc. 20. 14:10
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

A forgalmi vizsgán kevesen mennek át elsőre...Minden kis sz.r dologba beleköthet a vizsgabiztos.

Nagy okosságot nem tudok mondani,mert úgyis izgulni fogsz..Ez természetes is,hiszen azt akarod,hogy jó legyél és menjen.

De állj pozitívan a dologhoz,igyekezz határozott lenni és jobban figyelni arra,ami esetleg eddig nehezen ment,vagy korábban többször hibásan csináltad.

Nekem kedden rutin vizsgám lesz,és én is izgulok. Igaz,ez még csak a rutin,de már előre félek,hogy kínos csend lesz,és én meg remegő kézzel hajtom végre a feladatokat.

Majd mondd el,hogy sikerült!

Drukkolok sorstárs :-))

2011. márc. 20. 14:12
 3/12 anonim ***** válasza:
Én meg még csak elméletre fogok menni de nagyon félek. Am forgalomból nem gáz ha meghúznak kevésnek sikerül elsőre és ha jól vezetsz szerintem másodjára már menni fog ;).
2011. márc. 20. 14:14
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem akarom ezt írni, de sok ismerősöm is megbukott elsőre, másodszorra egy 10-es ment a VB-nek, és semmi gond nem volt...
2011. márc. 20. 14:14
 5/12 St.Germain ***** válasza:

Egy kis pálinka :D:D

Amúgy meg nem kell ráparázni. Ha tényleg ügyesen csináltad, akkor nagy levegő, és mintha a nagymamát vinnéd séta kocsikázni. Ő is beleszól néha, de nem kell oda figyelni rá, ahogy megtanultad, meg gyakoroltad. Utána már úgysem úgy fogsz vezetni, de sajnos van egy ilyen hülye dolog, hogy ha a forgalom ritmusával haladsz, indulsz el egy lámpánál, úgy mész be az üres körforgalomba, ami üres, hogy nem lassítasz le majdnem nullára, akkor már megy a strigula. Miért kell a tanulóautónak a leglassabbnak lennie? Miért nem vezetésre tanítják meg az embereket?

Na mindegy.

Csak úgy, mint ha a nagyit vinnéd autókázni. Ne gondolj rá, hogy egy ember (aki mellesleg ugyanúgy pénzből él, talán ezért is kaszálnak néha) folyamatosan figyeli minden mozdulatodat.

2011. márc. 20. 14:15
 6/12 anonim ***** válasza:

Dettó én is ugyan ilyen voltam a vizsgáim előtt, mondta nekem is az oktatóm, hogy nagyon jól kezelem a kocsit csak baromi figyelmetlen vagyok. Volt olyan h piros lámpánál elbambultam, és az oktatóm szólt h menjünk... Én konkrétan 3x vizsgáztam és részeben azért mert szerintem valamelyest figyelmetlen voltam. Majd ha vizsgázol akkor próbáld meg kizárni a fejedből a hátul ülő VB-t, és majd az adrenalin szinted megfog nőni ezért jobban fogsz figyelni és koncentrálni. Fő a nyugalom, ne izgulj és akkor minden rendbe lesz. A tükrökre, táblákra, jobb kéz szabályra, és a sebességre figyelj.

Sok sikert.

2011. márc. 20. 14:19
 7/12 anonim ***** válasza:
Én rutin vizsgán izgultam forgalmin kifogtam egy vb-t kissé elég szigorú tekintete volt de úgy elvolt az oktatommal vezetés közbe hogy egyszerüen nemvolt mitől paráznom nem vettem róla tudomást és ennyi, mintha tanulni mentem volna és nem vizzsgára többször volt olyan hogy előző tanulókat kellett hazavinnem szal megszoktam hogy nem egyedül vagyok oktatómmal a kocsiba
2011. márc. 20. 14:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz a vb-vel mintha ott se lenne. Én is ezt csináltam és elsőre sikerült.
2011. márc. 20. 16:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Ilyen kis idővel a vizsga előtt sok okosságot már nem lehet írni. Ha lenne tőbb időd, adnék sok tippet, így már csak ezek maradtak:

- vezetésre képes állapot: egyél előtte, de ne túl sokat, éhes és szomjas ne legyél, aludj előtte, de ne aludd túl magad, éppen annyit, hogy kellemesen pihent legyél, tudjál koncentrálni

- ma fejben gondold át eddig milyen hibáid voltak, milyen útvonalon szoktatok vezetgetni, hol milyen különleges dologra kell figyelni. Gondolatban már ma kezdj el ráhangolódni a vizsgára. Gondold végig hogy amikor majd elindulsz, megcsinálod a fékpróbát, nehogy elmaradjon.

- holnapra ne tervezz be semmi mást, ne dolgozz, ne tanulj. A telefont a vizsga előtt ha lehet ne kapcsold be, nehgoy kapj valami olyan hírt, ami esetleg felidegesít és emiatt is stresszelsz majd

- a vizsgára időben menj oda. Nyugtasd magad, és bízz magadban. Gondolj arra, hogy igazából itt egy dologra kiváncsiak: képes vagy-e arra, hogy folyamatosan 30 percig tudjál koncentrálni? Márpedig erre képes vagy, ez nem kérdés. Már csak meg kell mutatni.

- ha hibázól, ne hívd fel rá senki figyelmét, hátha nem veszik észre. Ne bízd el magad ha jól megy se, amíg ki nem szállsz a kocsiból, nincs vége a vizsgának (sokan buknak az utolsó percekben).

- ha bizonytalan vagy egy helyzetben hogy kinek van elsőbbsége, tegyél úgy, mintha elengednéd a másikat. Ha neked lett volna, akkor udvarias voltál, ha elsőbbséget kellett adnod, akkor pedig teljesítetted a kötelezőt :)

2011. márc. 20. 16:47
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat és, hogy szurkoltatok, de sajnos nem sikerült:(

Minden jól ment eleinte, már visszafelé tartottunk, de sajnos 2x nem indexeltem...Amit el is nézett a vizsgabiztos, mondván, hogy ezzel nem teremtettem közvetlen veszélyhelyzetet, de mikor(szerinte) gyorsan mentem át egy kereszteződésen, akkor mondta h álljunk félre:(

2011. márc. 21. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!