Holnap lesz forgalomvizsgám. Már a második. (? )

Szia!
A forgalmi vizsgán kevesen mennek át elsőre...Minden kis sz.r dologba beleköthet a vizsgabiztos.
Nagy okosságot nem tudok mondani,mert úgyis izgulni fogsz..Ez természetes is,hiszen azt akarod,hogy jó legyél és menjen.
De állj pozitívan a dologhoz,igyekezz határozott lenni és jobban figyelni arra,ami esetleg eddig nehezen ment,vagy korábban többször hibásan csináltad.
Nekem kedden rutin vizsgám lesz,és én is izgulok. Igaz,ez még csak a rutin,de már előre félek,hogy kínos csend lesz,és én meg remegő kézzel hajtom végre a feladatokat.
Majd mondd el,hogy sikerült!
Drukkolok sorstárs :-))

Egy kis pálinka :D:D
Amúgy meg nem kell ráparázni. Ha tényleg ügyesen csináltad, akkor nagy levegő, és mintha a nagymamát vinnéd séta kocsikázni. Ő is beleszól néha, de nem kell oda figyelni rá, ahogy megtanultad, meg gyakoroltad. Utána már úgysem úgy fogsz vezetni, de sajnos van egy ilyen hülye dolog, hogy ha a forgalom ritmusával haladsz, indulsz el egy lámpánál, úgy mész be az üres körforgalomba, ami üres, hogy nem lassítasz le majdnem nullára, akkor már megy a strigula. Miért kell a tanulóautónak a leglassabbnak lennie? Miért nem vezetésre tanítják meg az embereket?
Na mindegy.
Csak úgy, mint ha a nagyit vinnéd autókázni. Ne gondolj rá, hogy egy ember (aki mellesleg ugyanúgy pénzből él, talán ezért is kaszálnak néha) folyamatosan figyeli minden mozdulatodat.

Dettó én is ugyan ilyen voltam a vizsgáim előtt, mondta nekem is az oktatóm, hogy nagyon jól kezelem a kocsit csak baromi figyelmetlen vagyok. Volt olyan h piros lámpánál elbambultam, és az oktatóm szólt h menjünk... Én konkrétan 3x vizsgáztam és részeben azért mert szerintem valamelyest figyelmetlen voltam. Majd ha vizsgázol akkor próbáld meg kizárni a fejedből a hátul ülő VB-t, és majd az adrenalin szinted megfog nőni ezért jobban fogsz figyelni és koncentrálni. Fő a nyugalom, ne izgulj és akkor minden rendbe lesz. A tükrökre, táblákra, jobb kéz szabályra, és a sebességre figyelj.
Sok sikert.

Ilyen kis idővel a vizsga előtt sok okosságot már nem lehet írni. Ha lenne tőbb időd, adnék sok tippet, így már csak ezek maradtak:
- vezetésre képes állapot: egyél előtte, de ne túl sokat, éhes és szomjas ne legyél, aludj előtte, de ne aludd túl magad, éppen annyit, hogy kellemesen pihent legyél, tudjál koncentrálni
- ma fejben gondold át eddig milyen hibáid voltak, milyen útvonalon szoktatok vezetgetni, hol milyen különleges dologra kell figyelni. Gondolatban már ma kezdj el ráhangolódni a vizsgára. Gondold végig hogy amikor majd elindulsz, megcsinálod a fékpróbát, nehogy elmaradjon.
- holnapra ne tervezz be semmi mást, ne dolgozz, ne tanulj. A telefont a vizsga előtt ha lehet ne kapcsold be, nehgoy kapj valami olyan hírt, ami esetleg felidegesít és emiatt is stresszelsz majd
- a vizsgára időben menj oda. Nyugtasd magad, és bízz magadban. Gondolj arra, hogy igazából itt egy dologra kiváncsiak: képes vagy-e arra, hogy folyamatosan 30 percig tudjál koncentrálni? Márpedig erre képes vagy, ez nem kérdés. Már csak meg kell mutatni.
- ha hibázól, ne hívd fel rá senki figyelmét, hátha nem veszik észre. Ne bízd el magad ha jól megy se, amíg ki nem szállsz a kocsiból, nincs vége a vizsgának (sokan buknak az utolsó percekben).
- ha bizonytalan vagy egy helyzetben hogy kinek van elsőbbsége, tegyél úgy, mintha elengednéd a másikat. Ha neked lett volna, akkor udvarias voltál, ha elsőbbséget kellett adnod, akkor pedig teljesítetted a kötelezőt :)
Köszönöm a tanácsokat és, hogy szurkoltatok, de sajnos nem sikerült:(
Minden jól ment eleinte, már visszafelé tartottunk, de sajnos 2x nem indexeltem...Amit el is nézett a vizsgabiztos, mondván, hogy ezzel nem teremtettem közvetlen veszélyhelyzetet, de mikor(szerinte) gyorsan mentem át egy kereszteződésen, akkor mondta h álljunk félre:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!