Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem mér a km órám?...

Miért nem mér a km órám? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az a probléma, hogy a km órám egyáltalán vagy csak néha néha mozdul meg, az üzemanyagszintjelzőm egyszer csak épp mutat valamennyit máskor a valós adatot mutatja, a km számláló nem megy(digitális) a magnóm meg egyik pillanatról a másikra elfelejtette a beprogramozott beállításokat, rádióadókat!

Szerintetek mi lehet a probléma? minél részletesebb választ kérek ha lehet!

2011. márc. 20. 10:40
 1/4 A kérdező kommentje:
A kocsi 1995-ös Seat Ibiza 1.4-es(nem fordulatszámmérős óracsoporttal!
2011. márc. 20. 10:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez sok összetett hiba km órás azért mér csak néha mert elkopott a km óra spirál cserélni kell a váltóban van.

Üzemanyag szint jelződ a tankban van valószínűleg oszidálódtak már az érintkezők megint csak csere.

De persze lehet hogy az eddigiek jók és a műszercsoport hibásodott meg.

Mindenesetre valószínűbb hogy km spirál ment tönkre mint az egész műszer egység.

Rádiód meg egy kisebb áramszünettől is elfelejthete a dolgokat pl akku lemerülés csere vagy biztosíték cserétől is.

2011. márc. 20. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha minden igaz, az autódban nem spirálos módszerrel van megoldva a km óra, hanem digitálisan. Az, hogy elfelejtette a rádiód a programokat, azt jelenti, hogy a memóriaáramkörében a biztosíték kiment. Valószínűleg ezért nem megy a km számlálód sem. Nézd meg a biztosítéktáblát melyik biztosíték ment ki, és lehetőleg azt is próbáld megnézni, hogy miért ment ki.
2011. márc. 20. 10:52
 4/4 A kérdező kommentje:

Biztosítékok rendben vannak!

Az volt furcsa hogy eddig minden tökéletesen működött de csütörtökön hazamentem a kocsi állt 2-3 óra hosszat előttünk, estefelé beindítottam bekapcsoltam a rádiót, semmi, elindultam láttam hogy nem mér a km/h, de a napi km számlálóm sem mozdult meg 15 km alatt, az üzemanyagszint mérőm egyszer a valós értéket mutatja máskor világít a lámpa hogy kevés az üzemanyag! A műszerek világítása tökéletes!

2011. márc. 20. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!