Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vadkár esetében mi történik...

Vadkár esetében mi történik utána?

Figyelt kérdés

Éjjel mentem az autóval, lakott területen kívűl 90el, vadveszélyt jelző tábla nem volt kint, egy nyúl elémugrott, nem tudtam lefékezni, kár keletkezett az autóban, rendőrt hívtam, jelentés készült róla.

Ilyenkor a bíróságra kell menni azzal a papírral, amit adtak a rendőrök? Mennyi az esély, hogy fizet a vadásztársaság? Írjon olyan is, akinek volt sajnos tapasztalat ilyenben.

2011. márc. 15. 21:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Volt ilyen nálunk is, az őz okozott a kocsiban 400ezer forintos kárt. Ott is el akarták vinni a tetemet, de a kisöcsém kinyitotta a száját, úgyhogy a végén inkább hagyták. Drága őzpörkölt volt mivel természetesen nem fizetett a vadásztársaság semmit.
2011. márc. 15. 22:45
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ne fuss a bíróságra egyből. Keresd meg a területileg illetékes vadásztársaságot (akihez a tapsifüles tartozott korábban), lengesd meg a szemük előtt a rendőrségi papírodat, hátha kifizetik a javítást.

Esetleg előtte megkérdezhetsz egy karosszériást hogy kb. mennyibe fog fájni a dolog, csak ha kérdezi a vadásztársaság képviselője, akkor tudj valami közelítőt mondani.

Egyébként mekkora kárt tett a nyúl a kocsiban?

2011. márc. 15. 23:27
 13/20 A kérdező kommentje:
az egész első lökhárítót kell cserélni, mert a fele letörött, a darabokat nem találtam. 37e ft az új + fényezés, max 60 szerintem, igen van egy barátom, akinek az apja pont a szomszédos vadásztársaságban van és neki jó barátja, az aki most az elnöke annak a társaságnak, ahol történt. Szerintem akkor megkeresem holnap őt, és úgy tovább. Azért mondtam bíróságot, mert a rendőrtől kérdeztem, hogy mit csináljak ezután és ő a bíróságot mondta erre, és azért is kérdeztem meg itt, mert nem voltam ebben biztos, azt hittem, hogy az ilyenekkel először a közjegyzőhöz kell menni.
2011. márc. 15. 23:53
 14/20 anonim ***** válasza:

Ha normálisan állnak hozzá akkor megúszhatjátok hivatali hercehurca nélkül is.

Azért ha én lennék hasonló cipőben, akkor ha megígéri valaki a társaságtól hogy számlára kifizetik a javítást azért aláíratnék vele egy papírt hogy "Én, XY az XY vadásztársaság nevében ígéretet teszek arra hogy XY autójában keletkezett vadkárt (lásd xy rendőrségi jegyzőkönyv) számla ellenében társaságunk megtéríti. település, dátum, aláírás".

Csak a későbbi nézeteltérések elkerülésére.

2011. márc. 16. 00:06
 15/20 anonim ***** válasza:

Én nem értek hozzá szóval ne vedd alapul a hozzászólásomat,de amit hallottam fél füllel az nem túl biztató.

Először is ha rád bizonyítják h túllépted a sebességkorlátozást ( nem tudom hogy) akkor a nyúl eszmei értékén kívül az okozott kárt is neked kell kifizetned..egy bazi nagy szarvas esetében mindkettő JELENTŐS:).

2011. márc. 16. 01:04
 16/20 anonim ***** válasza:

" * Ha van a közúton „vadveszély”-t jelző tábla, akkor a vadásztársaság kárát és a gépkocsiban keletkezett kár is a vezetőt terheli. Csak a casco enyhíti a kárunkat.

* Ha nincs tábla, akkor a kötelező biztosítás alapján a vadásztársaság kára megtérül, a gépkocsiban keletkezett kárt továbbra is csak a casco-val rendelkezőknek téríti meg a biztosító."

Idézve innen:

[link]

2011. márc. 16. 09:42
 17/20 A kérdező kommentje:

Na hát ez nem lesz olyan egyszerű :)

A helyi vadászkamarában kiderítettem kihez tartozik a nyuszika, felhívtam az Úrt, elmondtam ki vagyok, és miért kerestem fel és, hogy meg tudjuk oldani hivatali eljárás nélkül, erre mondott egykét dolgot még, utána kérdeztem, hogy akkor, nem tudjuk megoldani hivatali eljárás nélkül? Mondta, hogy nem, én meg, hogy akkor majd még jelentkezni fogok és visszhall. Felhívtam az ügyvédem, mondta, hogy amúgy ez a táblás dolog már elavult, ez nem oszt, nem szoroz (bár nálam ez nem lényeg). Jövőhéten beszélek vele személyesen, hogy mit lehet majd csinálni és meglátjuk :)

2011. márc. 17. 21:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Esetleg, ha nem jelent nagy terhet írd le kérlek, hogy mire jutottál. Engem kifejezetten érdekelnek a további fejlemények is...
2011. márc. 18. 08:41
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha JÓL elolvastad volna a hozzászólásomat párral ezelőtt, láthatnád, hogy a te szempontodból a tábla teljesen mindegy!

A te károdat CSAK a CASCO téríti meg, ha van.

2011. márc. 18. 17:36
 20/20 anonim válasza:

[link]

vele

2011. ápr. 3. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!