Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vadkár esetében mi történik...

Vadkár esetében mi történik utána?

Figyelt kérdés

Éjjel mentem az autóval, lakott területen kívűl 90el, vadveszélyt jelző tábla nem volt kint, egy nyúl elémugrott, nem tudtam lefékezni, kár keletkezett az autóban, rendőrt hívtam, jelentés készült róla.

Ilyenkor a bíróságra kell menni azzal a papírral, amit adtak a rendőrök? Mennyi az esély, hogy fizet a vadásztársaság? Írjon olyan is, akinek volt sajnos tapasztalat ilyenben.

2011. márc. 15. 21:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Apám egyszer elütött egy szarvast. Baloldali sárvédőt és bal első lámpát kellett cserélni a kocsin (2005-ös Skoda Octavia) de van casco-nk így fizetett a biztosító és nekünk nem került semmibe.
2011. márc. 15. 21:37
 2/20 anonim ***** válasza:
szegény nyúl
2011. márc. 15. 21:46
 3/20 anonim ***** válasza:
Gyakorlatban nem történt még velem ilyen, nem is lenne a legszerencsésebb, mivel motorozok, de a KRESZ tanfolyam alapján elhangzottakra támaszkodva annyit tudok mondani, hogy állítólag, ha nem jelezte semmilyen tábla sem a veszélyt, akkor a vadásztársaság köteles megtéríteni a kárt.
2011. márc. 15. 21:52
 4/20 anonim ***** válasza:
Maradjunk annyiba hogy Magyarországon vagy. Én nem biztos hogy rendőrt hívtam volna, ismerősömmel történt hogy elütötte a szarvast ami kiugrott elé, és a vadásztársaság perelte be őt, és neki kellett kifizetnije a szarvas eszmei értékét + az autójába keletkezett kárt. Remélem nem ilyen lesz a Te helyzeted is, de felkell készülni mindenre.
2011. márc. 15. 21:53
 5/20 A kérdező kommentje:

Mondta a rendőr, hogy mindig próbálnak kibújni az ilyen alól a vadásztársaságok. Annyiban nem hagyom, ha nem akarnak fizetni.

Amúgy, a bíróságra kell mennem akkor?

2011. márc. 15. 21:59
 6/20 A kérdező kommentje:
Mármint holnap a papírral, amit kaptam a rendőrtől.
2011. márc. 15. 22:00
 7/20 anonim ***** válasza:
biztosítás nincs?
2011. márc. 15. 22:01
 8/20 anonim ***** válasza:
Ha per lesz az ügyből akkor mindenféleképpen.
2011. márc. 15. 22:01
 9/20 A kérdező kommentje:
Van biztosításom, casco-m nincs. De honnan indítsam el a kárigényemet?
2011. márc. 15. 22:03
 10/20 anonim ***** válasza:
mi elütöttünk egy özt(nem volt tábla). hazavittük és utánna hivtunk rendört a házhoz. elmondtuk mi történt az özt elvitték(vadásztársaság) és egy figyinget nem fizettek. nah ennyit erröl. ha már nem fizettek legalább a özt ott hagyhatták volna. jól laktak belöle és jót röhögtek a markukban mert persze ök mindent megtehetnek...
2011. márc. 15. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!