Mi lehet ez a búgó hang menet közben?
Menet közben olyan hangja van az autónak mintha lapos lenne a gumi és búgó hangja van. Megnéztem a guminyomást, de rendben volt, így a futóműre gyanakszok.
Ha valakinek van valami ötlete mi lehet ez légyszi segítsen.
Előre is köszi a válaszokat.
Igen, a kerékcsapágynak szokott jellegzetes búgó hangja lenni. Próbáld meg kideríteni, melyik feléről jön a búgás.
Erős jobb kanyarnál, ha felerősödik a búgás akkor valamelyik bal oldali csapágy lesz, erős bal kanyarnál pedig fordítva.
Emeld meg az autót, és forgatsd meg a kerekeket, ha csapágyas akkor hallani fogod, hogy melyik az.
Azt lehet tudni milyen autóról van szó?
Csak mert búgó hang jöhet az említett csapágyaktól is, ha nem lötyög a kerék attól még lehet, hogy az ment tönkre (pl előző cserénél túl szorosra húzták(legalábbis én jártam már így)).
Futómű nem nagyon tud búgni, szóval azt ki lehet zárni. Ha esetleg hátsókerekes az autód akkor lehet még a difi is. (de ez jellegzetesen csak egy bizonyos sebesség felett jön ki)
206-ról van szó. Nem hiszem hogy a csapágyak szervizelve lettek volna. Semmi gond nem volt eddig az autóval, ráadásul rokonoktól vettük szóval mondták volna szerintem.
A hang inkább olyan 30 km/h felett erősödik fel. Addig még szinte semmit nem hallani csak az alapzajt, ami egy kocsiban előfordul.
30 felett erősödik és minél gyorsabban mégy, annál hangosabb?
Melyik oldalról és honnan hallod?
Mert ezek alapján kerékcsapágy lesz. Most azért mert eddig nem volt csapágyas attól még most lehet. A hibák ilyenek, hogy egyszercsak nincs, aztán előjön :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!