Wankel motor megbizhatósága?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ezek a wankel motorok mennyire megbizhatók? Egy Rx-8 as beszerzését tervezem , csak sok jót , és sok rosszat hallottam ezekről a motorokról. Mennyi km -ert mennek el kb? Mire kell figyelni ? Pár jó tanács? Esetleg vélemények?
Nekem az a véleményem, ha forgódugattyús motort akarsz, csinálj egyet!!!!
A problémát csak a hozzá nem értő szakértők fokozzák, hisz maga a probléma,
gyerekesen egyszerű!!! SEMMIKÉPP SEM A WANKEL MOTORBÓL INDULJ KI, az egy tűzoltó szivattyú a 70-es évekből, ha valaki picit is ért hozzá, látja hogy annak kifogástalan, motornak NEM!!!!!!! Kiállításokon azzal szórakoztam, had hajtsam meg, de nem a főtengely, hanem a dugattyú felől!!!!!! Azt nem lehet, mert szabadalom védi!!!! Persze tudom, hogy a háromszoros gyorsító áttétel miatt, nem forgatható és a szinte "0"
csapkiállás lényegesen rosszabb, mint egy régi hosszú löketű motor!!!!!
Hogyan csinálj FORGÓDUGATTYÚS MOTORT? Ha centrikus főtengelyre egy elipszis alakú forgórészt teszel, megforgatod van egy felső holtpontod, egy alsó megint felső, megint alsó, ahogy a dugattyúsnál is! A forgórész két oldala üres, egyik a szívó, másik a kipufogó csatorna, a megfelelő helyen
kialakítod a szívó és kipufogó nyílást a palástfelületen, kész egy forgó
dugattyú!!!! Öt darab egyforma állórésszel veszed körbe,az öt teret reteszlapokkal választod el, kész egy tízhengeres motor, a robbanótér és a gyertyák, az állórészben lévő robbanótérben vannak, egy 1000Cm3-es motor
80 LE, rakd be egy generátorral a csomagtérbe ha akkus autóba teszed és kapsz egy hibridet, hatótávolság növelővel!!!!! A motor súlya 3kg!!!!!
Persze ha egyáltalán nem ismered egy négyütemű motor működését, akkor
időtöltésnek kiváló egy wankel megismerése, de ha a Mazdánál sem értik, biztos Te sem fogod megérteni, de kapsz annyi magyarázatot, hogy a végén elhiszed a wankel egy zseniális találmány, csak nem motor, egy vízszivattyú a XVII. századból, Wankelnak semmi köze hozzá!!!!!!
Ha megkérdezik, mi az az autóban, viszem az agregátort a tanyára, a
hűtőszekrényt működtetni!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!