Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Wankel motor megbizhatósága?

Wankel motor megbizhatósága?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy ezek a wankel motorok mennyire megbizhatók? Egy Rx-8 as beszerzését tervezem , csak sok jót , és sok rosszat hallottam ezekről a motorokról. Mennyi km -ert mennek el kb? Mire kell figyelni ? Pár jó tanács? Esetleg vélemények?

2011. márc. 14. 21:22
1 2 3
 21/22 Bereczk Jénos válasza:

Nekem az a véleményem, ha forgódugattyús motort akarsz, csinálj egyet!!!!

A problémát csak a hozzá nem értő szakértők fokozzák, hisz maga a probléma,

gyerekesen egyszerű!!! SEMMIKÉPP SEM A WANKEL MOTORBÓL INDULJ KI, az egy tűzoltó szivattyú a 70-es évekből, ha valaki picit is ért hozzá, látja hogy annak kifogástalan, motornak NEM!!!!!!! Kiállításokon azzal szórakoztam, had hajtsam meg, de nem a főtengely, hanem a dugattyú felől!!!!!! Azt nem lehet, mert szabadalom védi!!!! Persze tudom, hogy a háromszoros gyorsító áttétel miatt, nem forgatható és a szinte "0"

csapkiállás lényegesen rosszabb, mint egy régi hosszú löketű motor!!!!!

aug. 21. 09:28
 22/22 Bereczk Jénos válasza:

Hogyan csinálj FORGÓDUGATTYÚS MOTORT? Ha centrikus főtengelyre egy elipszis alakú forgórészt teszel, megforgatod van egy felső holtpontod, egy alsó megint felső, megint alsó, ahogy a dugattyúsnál is! A forgórész két oldala üres, egyik a szívó, másik a kipufogó csatorna, a megfelelő helyen

kialakítod a szívó és kipufogó nyílást a palástfelületen, kész egy forgó

dugattyú!!!! Öt darab egyforma állórésszel veszed körbe,az öt teret reteszlapokkal választod el, kész egy tízhengeres motor, a robbanótér és a gyertyák, az állórészben lévő robbanótérben vannak, egy 1000Cm3-es motor

80 LE, rakd be egy generátorral a csomagtérbe ha akkus autóba teszed és kapsz egy hibridet, hatótávolság növelővel!!!!! A motor súlya 3kg!!!!!

Persze ha egyáltalán nem ismered egy négyütemű motor működését, akkor

időtöltésnek kiváló egy wankel megismerése, de ha a Mazdánál sem értik, biztos Te sem fogod megérteni, de kapsz annyi magyarázatot, hogy a végén elhiszed a wankel egy zseniális találmány, csak nem motor, egy vízszivattyú a XVII. századból, Wankelnak semmi köze hozzá!!!!!!

Ha megkérdezik, mi az az autóban, viszem az agregátort a tanyára, a

hűtőszekrényt működtetni!!!!!!

tegnap 04:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!