Wankel motor megbizhatósága?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ezek a wankel motorok mennyire megbizhatók? Egy Rx-8 as beszerzését tervezem , csak sok jót , és sok rosszat hallottam ezekről a motorokról. Mennyi km -ert mennek el kb? Mire kell figyelni ? Pár jó tanács? Esetleg vélemények?
a 2003-as mazdáknál nem ritka hogy 60.000-nél kinyiffant a motor és ha jól tudom a magyarországon futott 2003-as vankelekből 1 érte el a 85.000km-et
kb 1.200.000 egy motorcsere
Az új vankel-ekre a mazda 200.000 km garanciát vállal.
Kedves 10:47
És az 1 motor garanciát egy bizonyos évig vállalja, vagy amikor elromlik akkor cserélik ki? Honda S2000 az jó , csak drága , mert valami jót szeretnék 2M körül...) Ha esetleg van még valami tipped szivesen fogadom
Én azt halottam, de lehet hogy nem igaz, vagy csak a régebbi motorokra igaz, hogy a bolygódugattyú élein található csúszkákat kell kicserélni nem emlékszem már hány km-enként. Ugyanis ez a motor gyenge pontja. Ezek vannak kitéve a legjobban a kopásnak, és kopottan esetleg tönkretehetik a "hengerfalat", ami egyébként nem kopik el hamar mert edzett anyagból van.
Az viszont biztos, hogy messze nem olyan tarós és megbízható, mint bármelyik hasoló kategóriájú hagyományos dugattyús motor. Állítólag az RX 8-asok már sokkal jobban bírják, mint a hetesek.
Itt lehet szemezgetni! Nekem ilyenem van fél éve! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!