Mitől füstölhet az autó? Bővebben lent.
1995-ös Opel Astra F, 16 szelepes, benzines motor, 198 ezer kilométerben. A hideg indításnál nem fűstől egyáltalán, nem is lehet látni a kipufogófüstöt de amikor bemelegedik a motor már látszik, hogy a megszokottnál jobban füstöl.
Régebben GM 10w40-es motorolaj volt benne. Ebből a fajtából 6 decit fogyasztott 1000 kilométeren ami ennél az autónál még megengedett. Nem is látszott akkor soha semmilyen füst még akkor sem ha a meleg motort álló helyzetben erősen pörgettem. Néhány hónapja lecseréltem az olajat és a szerelő Valvoline 15w-40-est tett bele. Nem tudom, hogy összefüggésben van-e a problémámmal de azóta tapasztaltam, hogy csúnyán látszik a füstje. A gázvizsgálat szénhidrogéneket mutatott ki. Most azt nem tudom, hogy csak az olaj vagy esetleg elégtelen üzemanyag is. Ekkor javasolta a szerelő a Valvoline adalékot.
Azért is aggódom, hogy a megszokotthoz képest nagyobb lett a benzinfogyasztás is. Ami még a múltkor meglepett, hogy álló helyzetben hideg motornál a fordulatszám 800 és 1000 között váltakozott.
Lehet, hogy lambda szonda probléma?
" Lehet, hogy lambda szonda probléma? "
Lehet.
Szerintem meg az a baja hogy kopottak a gyűrűk azért füstöl mert esszi az olajat. Sok olajtól már természeteen a lambda is tropára mehetett cseréld ki is kiderül valamivel csökken e a károsanyag kibocsátás máshogy nem tudod ellenőrízni.
olajfogyasztás abból van hogy sokat futott autó szar olajakat töltöttél bele a gm-nél csak a tesco olaj lehet rosszabb.Plussz ijen idős kocsikat nem pörgetünk 3000 fölé melegen sem meg ugy semmien motor nem szereti ha pörgetik nem széria autók ezek
Tipikus ECO-Tech-s probléma ! Gyűrű problémás a lelkem ..A 15w 40-s olaj egy nagy baromság volt a "szakember" részéről ... :)) Ha érdekel a megoldás gyere privibe ..
Ja még annyi akármilyen szar a szonda sosem fog úgy füstölni ahogy leírtad :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!