Simson S50, jó bele Trabant trafó? Azt hallottam igen, beleraktam, fél percig járt aztán leállt és utána nem indult, a sajátjával pedig jó.
Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 22:53
1/6 anonim válasza:
Az S50-esek elektromos rendszere 6V-os. Ha 6V-os Trabant trafóját használtad, akkor nem lehet semmi baja. Ha viszont 12V-osét, akkor könnyen meglehet, hogy nem volt elég erős a szikra, mert ezek a trafók nem egyeznek meg egymással. Sőt, ha jól tudom, a 12V-os, Hall-jeladós gyújtású Trabant trafója egy harmadik fajta, egyikkel sem egyezik meg a kettő közül. Legalábbis eddig mindig azt láttam, hogy elektronikus gyújtásokhoz kisebb ellenállású trafót társítottak, ami a megszakítós gyújtásba beépítve gyorsan beégette a megszakítót.
2/6 anonim válasza:
Vagy nem nyitottad ki a benzincsapot :P vagy tényleg nem jó bele. Nem igazán jó bele szerintem, más a belső ellenállása, mint a gyárié.
3/6 anonim válasza:
Ne gyakorolj,kérdezz meg egy autóvillanyost,jobban jársz.
4/6 anonim válasza:
S50-esen nincs is külön nagy trafó. A blokkból közvetlen a gyertyára megy a kábel. Itt valami gebasz van :D
5/6 anonim válasza:
Gyárilag nincs rajta, de nem túl nagy munkával átalakítható külső trafósra. Éppen ezért ma már igen ritkák a belső trafós S50-esek, de már Starokon, Schwalbekon is terjed ez az átalakítás, ugyanis az 51-esek kis gyújtótekercsét és külső trafóját még csak-csak be lehet szerezni valahogyan, de a régebbi, lendkerék alatti nagy gyújtótekercset már nehezebb.
6/6 A kérdező kommentje:
51-es gyújtás van rajta amúgy
2011. márc. 13. 18:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!