Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi hűtővizet kell önteni...

Mennyi hűtővizet kell önteni az auztóba?

Figyelt kérdés
Gondolom ez desztilált víz lenne. A zautó egy 95 -ös F-astra kombi.
2011. márc. 9. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem desztillált (így írjuk) víz. Az ugyanis 0 Celsius-fokon megfagy és szétrepeszti a motorblokkot. Igen, van annyi ereje. Tömény vagy desztillált vízzel hígított fagyálló hűtőfolyadékot kell használni. Hogy mennyit, azt pontosan nem tudom, csak gondoltam, megszüntetem a félreértést.
2011. márc. 9. 21:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem javaslom, a tiszta desztvízzel történő feltöltést. Jobb, ha fagyállóval kevered, olyan 19-21 fokra, mert én már jártam úgy, hogy feltöltötték javítás után az autómat csapvízzel, szilveszterre meg befagyott a motor. Szerencsém volt, hogy a fagydugókat nem lökte ki, csak egy hűtő javításba került.
2011. márc. 9. 21:28
 3/7 T5- ***** válasza:

Mindenképpen fagyállóval töltsd fel és úgy, hogy 44% fagyálló folyadék és 56% desztillált víz. Ez -30 fokig jó lesz.

De ha megírod pontosan milyen motorral van szerelve, akkor azt is megmondom mennyi a feltöltési mennyiség (ugyanis motoronként eltér 5.6l,5.8l,6.9l stb)

2011. márc. 9. 21:51
 4/7 anonim válasza:

Amíg tele nem lesz igazából. :D Feltöltöd, beindítod a motort (levett hűtőkupakkal), és járatod picit, amíg be nem melegszik, csökkenni fog a vízszint, utánatöltesz, hogy megint tele legyen, és kész.

De ha priviben küldesz egy e-mail címet, tudok adni leírást.

2011. márc. 9. 23:13
 5/7 anonim válasza:

Előző vagyok:

1.4/1.6 motorok: 2,5l fagyálló, 3,2l víz = 5,7l

1.8/2.0 motorok: 3,2l fagyálló, 4l víz = 7,2l

Dízel motorok: 3l fagyálló, 3,8l víz = 6,8l

2011. márc. 9. 23:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.
2011. márc. 10. 08:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
2011. márc. 10. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!