Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Babetta visszatér!?

A Babetta visszatér!?

Figyelt kérdés

Ha továbbra is ilyen ütemben fog emelkedni a benzin ára, akkor én meg merek rá esküdni hogy a nagyobb városokban is, pl.:Pesten is el fognak Szaporodni az ilyen mopedek mint Babetta, Puch, meg talán Simson. Szerintetek?? (Mondjuk én nagyon örülnék neki, hisz nekem is van 2 Babszim.)

14/f

2011. márc. 9. 07:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az visszalépés lenne.

Ma már inkább az elektromos biciklik terjednek; a traktor motoros, autó formájú kisautók (hátukon egy 40-es matricával); és persze a robogók. Szerintem a Simson/Babetta már nem "menő" a mai fiatalok körében, tisztelet a kivételnek.

2011. márc. 9. 07:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi kapcsolat van a benzinár emelkedése és a műszaki visszafejlődés között? Tetszenek a régi motorok ne értsétek félre, elnézegetem őket, meg szép hobbi a restaurálás, na de minden nap ilyennel járni? Ahogy írták előttem, elektromos biciklik, robogók, mopedautók ezek az alternatívák a magas benzinár mellett. Ezek a régi vasak nemigazán alkalmasak egy nagyvárosban a közlekedésre: lassúak, megbízhatatlanok. Nem csak a divat miatt koptak már ki a forgalomból, kivéve persze a falvakat ahol lassabban halad az idő.
2011. márc. 9. 08:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Minden bizonnyal sok ember rá fog kényszerülni, hogy olcsóbb közlekedési eszközre szálljon át. Kismotorra, elektromos bicajra, biciklire. Ha bizonyos szemszögből nézzük, nem is lenne baj. Nem lennének akkora dugók. Már a kisebb városokban is akkora őrület van az utakon, hogy az már túlzás. Persze a kisebb településeken talán könnyebben átáll az ember. Pl. Budapesten inkább kisajtolom magamból a benzin árát, minthogy életveszélynek tegyem ki magam a biciklivel. Akkora őrült forgalomban, szmogban nem egy életbiztosítás bringázni...
2011. márc. 9. 08:59
 4/8 T5- ***** válasza:

Az a baj, hogy a Jawa Babetta, a Puch és a Simsonok is mind 2 ütemű motorkkal vannak szerelve. (amikről Te beszélsz, 425 AWO Simson és a többiek most nem játszanak).

És egy 2t motor, főleg ebben az időben még, sokkal megbízhatatlanabb, szervízigényesebb és a hatásfokuk sem éri el a mai 4 ütemű társaikét.

Ha az üzemanyag árakat nézed, akkor amellett, hogy többet fogyaszt, még a literenkénti üzemanyag ár is többe kerül, mivel ezek keverék benzinnel üzemelnek, míg a 4t-be csak magában beletöltöd a 95-öst, addig egy 2t-nél még hozzá kell öntened a 2t olajat is, ami egy plusz költség.

Igazából, szerintem, ha annyira drága lesz a benzin-dízel-gáz, akkor az emberek gyalaog, vagy biciklivel fognak járni.

Mert szép dolgok ezek az elektromos járművek, csak azért abba gondoljuk bele, hogy a villany sincs ingyen. Manapság nagyon nyomatják, hogy 0 emisszió, meg 0 fogyasztás, csak azt a villamos energiát amit "beletöltesz" azt is elő kell állítani, annak pedig van környezetszennyező hatása, károsanyag kibocsátása rendesen.

Ne érts félre szeretem a veterán motorokat, autókat, nekem is van Pannóniám, de az egy más világ. Gyenge, büdös, és állandóan csinálni kell vele valamit.

Úgyhogy szerintem biztosan nem ezeké a jövő.

2011. márc. 9. 11:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Épp ma olvastam cikket villanybicajról:

[link]

Az jó pont, hogy kb. 200 Ft-ból elmegy 100 km-t.

Én akkor is inkább 50-es benzinest vennék.

Nem nagyon hiszek abban, hogy az akkumulátorok éveken keresztül képesek megtartani a teljesítményüket, ha mondjuk 3 naponta töltve vannak, majd lemerítve. Jobb esetben kibír mondjuk 2 évet, aztán vehetsz új aksikat 25-30 ezerért. És már buktad is a pénzt, amit megspóroltál a kismotorba tankolt benzinen. Ráadásul a hulladék akku sem épp környezetbarát. Szóval ha az autót le kellene tennem, a sima bicikli és a benzines motor közt válogatnék..

2011. márc. 9. 15:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó, tudom hogy macera olajat töltögetni a benzinhez minden egyes tankoláskor, de veszel 3 litert és az 100 kilóméterig elég kell hogy legyen, ráadásul ezek sokkal olcsóbban beszerezhetők, mint akár egy mopedautó, vagy egy 4-t robcsi vagy egx elektromos bicaj.
2011. márc. 9. 18:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy trabant is olcsóbban beszerezhető, mint egy új autó, mégis azt veszik, mert a mindennapokban a megbízhatóság számít. Veteránok hobbinak tökéletesek, de mindennapi közlekedésre szinte alkalmatlanok, vagy csak nagyonsok kompromisszummal használhatóak. Még csak 14 vagy, pár év szerelgetés és jó sok lerobbanás után megfogod érteni miről is beszlünk.
2011. márc. 9. 18:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy megunja a szerelgetést. Már jártam romettel, simsonnal, többféle robogóval. Ha választani kellene, hogy egy új műanyagsárkányt vegyek, vagy egy régebbi simsont, a simsont választanám. Szeretek szerelni, karbantartani, foglalkozni a géppel. Cserébe sokkal többet ad a motorozás élményéből, mint a gázhuzogatós visító robogók. ha ért hozzá az ember, és szereti csinálni, ez nem visszatartó erő. Másrészt egy jól karbantartott simson nem fog otthagyni sehol!
2011. márc. 10. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!