A Babetta visszatér!?
Ha továbbra is ilyen ütemben fog emelkedni a benzin ára, akkor én meg merek rá esküdni hogy a nagyobb városokban is, pl.:Pesten is el fognak Szaporodni az ilyen mopedek mint Babetta, Puch, meg talán Simson. Szerintetek?? (Mondjuk én nagyon örülnék neki, hisz nekem is van 2 Babszim.)
14/f

Szerintem az visszalépés lenne.
Ma már inkább az elektromos biciklik terjednek; a traktor motoros, autó formájú kisautók (hátukon egy 40-es matricával); és persze a robogók. Szerintem a Simson/Babetta már nem "menő" a mai fiatalok körében, tisztelet a kivételnek.

Az a baj, hogy a Jawa Babetta, a Puch és a Simsonok is mind 2 ütemű motorkkal vannak szerelve. (amikről Te beszélsz, 425 AWO Simson és a többiek most nem játszanak).
És egy 2t motor, főleg ebben az időben még, sokkal megbízhatatlanabb, szervízigényesebb és a hatásfokuk sem éri el a mai 4 ütemű társaikét.
Ha az üzemanyag árakat nézed, akkor amellett, hogy többet fogyaszt, még a literenkénti üzemanyag ár is többe kerül, mivel ezek keverék benzinnel üzemelnek, míg a 4t-be csak magában beletöltöd a 95-öst, addig egy 2t-nél még hozzá kell öntened a 2t olajat is, ami egy plusz költség.
Igazából, szerintem, ha annyira drága lesz a benzin-dízel-gáz, akkor az emberek gyalaog, vagy biciklivel fognak járni.
Mert szép dolgok ezek az elektromos járművek, csak azért abba gondoljuk bele, hogy a villany sincs ingyen. Manapság nagyon nyomatják, hogy 0 emisszió, meg 0 fogyasztás, csak azt a villamos energiát amit "beletöltesz" azt is elő kell állítani, annak pedig van környezetszennyező hatása, károsanyag kibocsátása rendesen.
Ne érts félre szeretem a veterán motorokat, autókat, nekem is van Pannóniám, de az egy más világ. Gyenge, büdös, és állandóan csinálni kell vele valamit.
Úgyhogy szerintem biztosan nem ezeké a jövő.

Épp ma olvastam cikket villanybicajról:
Az jó pont, hogy kb. 200 Ft-ból elmegy 100 km-t.
Én akkor is inkább 50-es benzinest vennék.
Nem nagyon hiszek abban, hogy az akkumulátorok éveken keresztül képesek megtartani a teljesítményüket, ha mondjuk 3 naponta töltve vannak, majd lemerítve. Jobb esetben kibír mondjuk 2 évet, aztán vehetsz új aksikat 25-30 ezerért. És már buktad is a pénzt, amit megspóroltál a kismotorba tankolt benzinen. Ráadásul a hulladék akku sem épp környezetbarát. Szóval ha az autót le kellene tennem, a sima bicikli és a benzines motor közt válogatnék..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!