Benzin vagy diesel? Most készülök autót venni, de nem
igazán tudom, hogy benzin vagy diesel legyen?!
Erre talán jobb a diesel,de én dieselt soha semmilyen körülmények közt nem vennék.
2011. márc. 8. 14:44
Szerintem diesel. Irigyellek.
2011. márc. 8. 14:45
Próbáld ki mindkettőt, hogy melyik illik jobban a vezetési stílusodhoz. Költségben ugyanott leszel, hiszen egy diesel kevesebbet fogyaszt, viszont drágább a fenntartása.
2011. márc. 8. 15:00
Mivel 1.8-as dízel motort Volvóba eddig még nem raktak, ezért a benzineset ajánlom, mert olyan viszont létezik.
2011. márc. 8. 15:10
5/20 anonim válasza:
Én is a dieselt mondanám, nekem nincs kocsim, de csakis dieselt vennék én diesel kocsit sokkal jobban is szeretek vezetni, de szerintem is próbáld ki mind a kettővel!
2011. márc. 8. 15:12
A diesel kevesebbet fogyaszt, de ahogy a 3. válaszoló írta, a fenntartás miatt nem biztos, hogy olcsóbban kijöszz. Viszont az azonos méretű benzines nagyobb teljesítményű, finomabb a járása, úgyhogy én biztosan a benzinest választanám.
2011. márc. 8. 15:30
Nekem 1.8-as benzines Volvóm van. Tudom ajánlani,3 éve van nálam, csak tankolni kellett bele. A dízelek kevesebbet fogyasztanak,fenntartásuk drágább. Vezetési élmény:na igen,itt van ellentét a két "tábor" között. A dízel nyomatékosabb,viszont szerintem a vezetési élmény a benzinesnél jobb. Legalábbis én nem cserélném le a benzinesemet. Pályán ha nem nyomod neki 7 literrel szépen elketyeg 120-140 között. Ha küldöd neki,160-190 akkor is beéri 8-8,5-lel. A dízel viszont nem szereti a magas fordulatot,ahhoz meg-szerintem-kevés a 2.0-es.
Ha alacsony zaj és vibráció mellett szeretnél autózni,márpedig sok Volvós így gondolkozik,akkor jobb választás a benzines!
2011. márc. 8. 15:45
8/20 A kérdező kommentje:
köszönöm,hogy ennyien írtatok.azt gondoltam,hogy spórolhatnék diesellel,de akkor ezekszerint ezt rosszul tudtam..írtad,hogy volvod van, megkérdezhetem,hogy milyened van? 3 éves az autó,vagy te is használtan vetted?
Nem új. Én is használtan vettem,s40-es. 150.000km-rel,ha igaz :-)
DE nagyon meg vagyok vele elégedve. Kényelmes,és olyan fék van rajta...
Ültem már hasonló kategóriás autókban is,de a Volvo fék lenyűgözött. Többször húzott ki olyan helyzetből, hogy már mondtam magamban,hogy csatt...aztán gyönyörűen megállt. Jó az irányíthatósága,kényelmes. Megbízható,az ember nyugodtan,biztonságban érzi magát...
2011. márc. 8. 16:33
havi 3500-4000. nem is kérdés hogy dízel! a volvo egy nagyon megbízhato márka, már lejárt lemez az, hogy a dízelek megbízhatatlanok föleg egy ilyen 2007-2008-as kocsinál. a motort a fordulatszám "öli meg" és tudjuk, hogy a benzines sokkal magasabb fordulatszámon müködik.(alacsony fordult legalább annyi kárt tesz mint a magas). az alacsony fordulatszám nagyon kíméli a blokkot szóaval ha egy kocsi karban van tartva akkor mindegy hogy dízel vagy banzines. Még annyit hogy ismerös mondta aki autószerelőként dolgozik hogy több baj van a benzines kocsikkal.
2011. márc. 8. 16:34
Kapcsolódó kérdések: