A kérdésem a következő lenne: szerintetek egy 18 éves lánynak egy opel calibra 16 szelepes nagy lenne kezdő autónak?
Figyelt kérdés
A válaszokat elöre is köszönöm.
18/L
2011. márc. 8. 11:07
1/17 anonim válasza:
Egy érett, megfontolt, jól vezető és közlekedni tudó lánynak, aki tud parancsolni a gázpedált nyomó lábának is, - annak ez sem nagy és az 1200-es Lada sem kicsi.
2/17 anonim válasza:
lehet egy kicsit nagy!!de ezt te tudod!!
3/17 anonim válasza:
Egy 500 lóerős kocsi sem lenne nagy, csak legyen önuralmad, ennyi.
4/17 anonim válasza:
Igen, nagy lenne. Egyrészt egy hosszú, nagy túlnyúlású, nehezen belátható autóról van szó, amivel parkolni nem éppen könnyű. Másrészt az alkatrészek sem olcsóak hozzá: ha valamit letörsz vagy meghúzol, sokba fog kerülni, márpedig erre fel kell készülni, akármilyen ügyes is vagy, komoly esély van rá, hogy nem fogsz elférni ott, ahol szeretnél. Ezen kívül az itthoni Calibrák nagy része széthajtott, szakszerűtlenül tuningolt, katasztrofális műszaki állapotú autó, mivel ez volt az egyik legolcsóbb elérhető sportkupé - amolyan "tanyasi Ferrari" lett belőle. Nem jó elsőre egy rozoga autóval kezdeni, elég, hogy megtanulsz vezetni, ne kelljen még autószerelővé is átképezned magadat. Valamint a 16 szelepes motor sem feltétlenül kezdőknek való. Nagyon erős, jól pörög, de hegyes a nyomatékgörbéje, tehát figyelni kell a fordulatszámra és kicsit sokat is fogyaszt ahhoz, hogy ezen tanulj meg autót vezetni. Úgyhogy érdemes valami jóval olcsóbb, kisebb autóval kezdeni: Opel Corsa B, Astra F (na, most meg fognak kövezni, mert ezek "papírautók", de ennyi erővel vegyél tankot), esetleg 2-es vagy 3-as VW Golf (az 1.6-os dízelek örvendetesen jól vezethetőek kezdőként), Suzuki Swift (ha az Astránál nem köveztek meg, akkor majd most), "békaszemű" Toyota Corolla vagy valami más, faék egyszerűségű, filléres kisautó.
5/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. amugy alapjában nem is egy auton tanultam annó vezetni volt több féle kocsink azokon gyakoroltam (opel omega combi, akkor majdnem a legelső lancer, most meg van egy renault traficunk abból is a hosszitott) ezeket mind vezettem igaz olyan helyen ahol nincsenek autok..... a további válaszokat is köszi
2011. márc. 8. 11:45
6/17 anonim válasza:
Nem is az hogy nagy! Ha tényleg vissza tudod fogni magad és jól tudsz vezetni, elközlekedsz vele. De ha ésszerűen gondolkodunk, egyrészt a megbízhatóság fontos még egy jól vezető személynek is! A Calibrák öregek és nagy motorokkal vannak felszerelve így sokat mentek, sokat fogyasztanak, javításra szorulnak, magasabb a kötelező biztosítás és a teljesítmény adó ára egyéb fenntartási költségek. És becsszó nem kötekedés! de valószínünek tartom, hogy nem saját pénzből megy a dolog és a fenntartás sem. Ezért célszerűbb lenne egy kisebb fenntartási költséggel rendelkező autót nézni, ha saját zsebből menne én akkor is úgy lennék vele. Vannak szép kisebb-nagyobb nőkhöz illő autók, nincs szükség 2000 köbcentire, 1,4-essel is lehet haladni. Nem is papírautót kell venni, de bőven van választék.
7/17 DannyZuko válasza:
Hát egy calibra nem kispályás autó. arra is gondolj, hogy akkor is tudsz e majd vele bánni, ha csúszós fagyos az út vagy épp fáradt vagy és sietsz haza. ha tudod uralni az autót, nameg az jobb lában, akkor semmi sem sok. Egy erős sportautót is vezethetsz. De az én elvem az, hogy első kocsinak, amit mondjuk egy évig aktívan használsz, nem való erős autó, minthogy nem szabadna sportmotorból sem 180 lóerőset venni senkinek aki még simsonon sem ült.
8/17 anonim válasza:
Nem drága autó ma már és több stílus van benne, mint egy átlagautóban. A gond maximum az lehet, hogy a leharcoltabb példányok kellemetlen anyagi meglepetésekkel szolgál6nak...
9/17 A kérdező kommentje:
köszike a segítséget. amúgy igen tényleg anyumék vennének nekem kocsit de én tartanám fent... de anyumék minden áron combit akarnak én meg nem és ezért nyaggatom őket hogy vmi ilyent vegyenek nekem... anya most egy galantot akar megvenni ismerőstől. arról van valakinek tapasztalata, hogy milyenek?
2011. márc. 8. 12:05
10/17 anonim válasza:
nekem is 16szelepes kalibrám van és lány vok (19)
egyáltalán nem nagy az a kocsi, max a fogyasztása :) de ha te is szépen bánsz a gázzal akkor minden rendben lesz
az meg h kiláthatatlan meg minden az hülyeség. én a városban forgalomban egy 23 m3-es Sprinterrel tanultam meg vezetni 17 évesen.
szval ha ugy gondolod h elbírsz vele akkor vedd csak meg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!