Milyen autót 1,1M körül, golf, focus, laguna, egyéb?

Én pont nemrég voltam ilyen helyzetben. Én 1m-ig akartam vásárolni. Nagyon nehéz jót találni. (én sem tudom egyelőre, hogy nekem sikerült-e).
A felsoroltjaid közül:
laguna: tele van extrákkal, nagyon nagy, kényelmes luxusautó. Nagyon jól érzi magát benne az ember, de sokat eszik és ha netán hozzá kell nyúlni (márpedig hozzá kell az ilyen korú autókhoz), akkor az katasztrófa az árak tekintetében
focus: sokan dícsérik, sokan ellenzik. Engem annyira nem ragadott meg. Nekem olyan túl könnyűnek tűnik a kasztni, de nem rossz választás. Alkatrész valószínűleg nem olyan drága hozzá.
Golf: szerintem indokolatlanul dárgák, de állítólag jók. Bár én csak 1,6ban gondolkodtam golf esetében. Az 1,4 elég gyengusz.
Nekem nagyon sokan japánt tanácsoltak. Az igaz, hogy a japán autók strapabíróbbak. Sokkal több kilómétert lehet elmenni velük gond nélkül Jól is mennek, nem is esznek sokat. De ha egyszer hozzá kell nyúlni, az megincsak zsebbenyúlós lesz.
Ilyen ár körül szerintem egy kb 2001-2005 évjáratban gondolkodhatsz típustól függően.
Én végül is egy Vectrát vettem.
Az átírásra:
eredetvizsga: 18500ft
okmányok: 6000+6000Ft (forgalmi + törzskönyv)
adó 1890ccm-ig 18Ft/ccm, 1900ccm-től 24 Ft/ccm
+biztosítás.
Nekem amúgy még a Skoda Octavia lett volna a másik választásom. Arról szinte csupa jót hallani. Állítólg a kopó alkatrészeken kívül semmit nem kell rajta cserélni. De abból se a gyenge 1,4-es 75 lóerőset ajánlom, hanem legalább 1,6-os legyen.
sok sikert
Vectrából milyen évjáratot sikerült venned ilyen árban?
Családi autónk egy vectra, tetszik meg minden de az 2008-as ennyiért pedig hasonlóról álmodni se tudnék:)
Skodákat még megnézem. Jó ötlet.

én egy 2000-es évjáratú 1,8-as benzinest elegance felszereltségű Vectrát vettem 800ért. 1,1-ért talán kaphatnál ugyanilyet 2002es évjáratot is.
Viszont láttam (a nagykőrösi piacon) egy Octaviat, ami 2002-es volt. 1,6 benzin és 999e volt az ára. Elég jó állapotban volt.
Néztem neten most Vectrákat, 1,3ért már lenne olyan ami tetszene kaszniba.
Viszont átírás meg egyéb költségekkel úgy már 1,5-be lennék ..Nem tudom lesz-e rá ennyi pénzem.

nem olyan sok az átírás.
Nekem 1,8ccm nél szum: 63000Ft volt. (plusz biztosítás).
Ha 2000ccm-et vennél, akkor lenne 78000 (plusz biztosítás)
de érdemes azért drágábbakat is megnézegetni. Az 1-1,2-1,3 pont olyan árkategória, ahol azt mondják nagyon nehéz választani. (bár szerintem bárminlyen árfekvést is nézel, sehol sem lesz könnyű).
Mindenesetre csakis szerelővel menjél autót venni. Festékvastagságmérő sem árt.
teljesítményadó új kocsinál , hogy van?
be kell fizetnem azt is vagy csak év elején?
az mennyit kóstál..kb egy 1.8nál.

Az fizeti a teljesítmény adót, aki jan 1.-jén az autó tulajdonosa.
Most úgy van ha jól tudom, hogy: 0-3 év: 345Ft/kw, 4-7 év: 300Ft/kw, 8-11 év: 240Ft/kw, 12-15év: 185 Ft/kw, 16év felett: 140Ft/kw.
A biztosítást is már a kocsi teljesítménye határozza meg, ezért nem ajánlott túl nagy teljesítményű autót venni. Az enyém 125Le. Megy is rendesen :)

szia!
2003 - 2005 közötti fiát stiló! Jól felszerelet kényelmes autó, az alaktrészek nem vészesen drágák és otthon is javítható a nagyrészük, hogy ha hajlamos vagy ilyenhez és beszélsz "külföldiül" akkor a forumokról minden össze vadászható hozzá. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!