A szívódízel motorba önthetek turbódízel olajat?
Figyelt kérdés
2.5 szívódízel az autóm,kaptam turbódízel olajat. Olajcserénél beleönthetem,nem lesz baja a motornak?2011. márc. 2. 20:47
1/5 anonim válasza:
Általában nem szokott baja lenni, mert a szívódízelekhez előírt minősítéseket a turbódízelek olajai is teljesítik - sőt, általában magasabb teljesítményszintűek.
Gond csak akkor lehet, ha a teljesítményszintek nagyon eltérnek: mondjuk egy majd' 50 éves, mechanikus adagolós szívódízelbe a legmodernebb, turbódízelekhez fejlesztett szintetikus olajat öntöd. Ilyenkor van, hogy egyes adalékok nem úgy fejtik ki a hatásukat, mint kellene neki, hiszen a motor tervezésekor még nem is ismerték őket.
2/5 anonim válasza:
Persze hogy jó bele. Egyébként minden dízel olajat beletölthetel a dízel motorokba mindegy a feltöltő tipusa milyen fajta ez az olaj hogy csak turbódízelbe való?
3/5 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy egy olaj csak turbódízel motorba jó, csak olyanok vannak, amik a turbódízelek által megkövetelt teljesítményszinteket és gyári normákat is teljesítik. Ezeket hívják turbódízel olajnak, mert az ilyen motorokba csak ezeket lehet tölteni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Repsol 15w 40 olaj,egy 96'évjáratú Fordba.. Eddig Total olajat használtam.. Szóval akkor mehet bele..:)
2011. márc. 2. 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!